မရမ္းသီးသည္ ေသြး၀မ္းသြားျခင္း၊ ၀မ္းကိုက္ျခင္း၊ ေသြးေၾကာင့္ ျဖစ္ေသာ ေရာဂါ၊ အဖ်ား ေဟာင္းႏွင့္ ကိုယ္ တြင္းပူ ေလာင္ျခင္း၊ အသားၾကား အရိုးၾကားတို႔၌ နာက်င္ကိုက္ခဲျခင္းတို႔ကို သက္သာ ေပ်ာက္ကင္း ေစသည္။
မရမ္းသီးကို သုပ္စားျခင္း၊ ခ်က္စားျခင္း၊ စသည္ျဖင့္ ျပဳလုပ္ စားသံုးပါက ခံတြင္း ပ်က္ျခင္းႏွင့္ ခံတြင္း အရသာ မေပၚျခင္းတို႔ကို သက္သာ ေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္သည္။
၀မ္းကိုက္ျခင္း၊ မီးယပ္၀မ္ သြားျခင္းမ်ား အတြက္ မရမ္းသီး ဆားရည္စိမ္ အရည္ ေသာက္ေပးျခင္း၊ ဆား ရည္စိမ္ မရမ္းသီးကို သုပ္စား ေပးျခင္းျဖင့္ ၀မ္းကိုက္ ပိုးမ်ားကို ေသေစ ႏိုင္သည္။
အသည္း အဆီဖံုးေသာ ေရာဂါမ်ားကို ေပ်ာက္ကင္း ေစရန္ႏွင့္ အဆီမ်ားေသာ သားငါးမ်ားတြင္ မရမ္းသီး ထည့္၍ ခ်က္ျပဳတ္ ျခင္းျဖင့္ ပိုလွ်ံ ေနေသာ အဆီမ်ားကို ေခ်ဖ်က္ ႏိုင္သည္။
အထူးသျဖင့္ မရမ္းေစ့မ်ားကို ၀မ္းပိတ္ေဆး မ်ားတြင္ အသံုးျပဳ ႏိုင္သည္။
ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment