က်န္းမာေရးဆိုင္ရာ ေလ့လာေတြ႕ရွိခ်က္အရ အသားကင္မ်ားတြင္ လူသားတို႔အတြက္ အႏၲရာယ္ျဖစ္ေစသည့္ ဓာတ္သဘာဝမ်ား ပါဝင္ သည္။
မက်က္တက်က္ အသားတြင္ HCA ႏွင့္ PAH စသည့္ ဓာတု ပစၥည္းမ်ား ထုတ္လႊတ္သည့္
အနက္ HCA (ဟိုက္ဒ႐ို ဆာကယ္လစ္ အမိုင္း) ထုတ္လႊင့္မႈ ပုိမ်ားသည္။
မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ အဆီ တဝင္းဝင္း ျဖစ္ေအာင္ ကင္ခ်ိန္တြင္ မီးၿမိဳက္ထားေသာ
ထင္း မီးေသြးေပၚတြင္ အဆီက်လွ်င္ ျဖစ္ေပၚသည့္ မီးခိုးမ်ားအတြင္း PAH
ပါဝင္ၿပီး အသားတြင္ စြဲကပ္သြားသည္။ HCA ႏွင့္ PAH ဓာတ္ႏွစ္မ်ိဳးသည္
စားသံုးသူတို႔တြင္ ရင္သား ကင္ဆာ၊ အူကင္ဆာ၊ အစာအိမ္ကင္ဆာမ်ား
ပိုမိုျဖစ္ပြားေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႕ရွိရသည္။ မက်က္တက်က္ အသားမ်ားေၾကာင့္
အီးကိုလုိင္ ဘက္တီးရီးယား ပိုးမ်ားကူးစက္ႏုိင္ၿပီး ခုခံစနစ္အားနည္းသူမ်ားသုိ႔ ကူးစက္ေစႏုိင္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။
Copy and Credit to
YadanarPon GoodHealth
Copy and Credit to
YadanarPon GoodHealth
No comments:
Post a Comment