ဘူးသီးကို
ဟင္းခါးအျဖစ္ က်ိဳခ်က္ ေသာက္သံုး ၾကသလို ဘူးသီးကို ျပဳတ္ၿပီး တို့စားတာ၊
သုပ္စား တာမ်ိဳး လည္း ျပဳလုပ္ၾကပါတယ္။ ဘူးသီးကို စားေပးတာေၾကာင့္
ေအာက္ပါအက်ိဳးေက်းဇူးေတြကို ရရွိေစပါတယ္။
အသည္းရဲ ့ လုပ္ငန္းေဆာင္တာ ေတြကို ဟန္ခ်က္ညီေစပါတယ္
ဘူးသီးမွာ
ျပည့္ဝဆီနဲ႔ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ နည္းပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ႐ိုင္ဘို
ဖေလဗင္၊ ဇင့္(သြပ္)၊ သိုင္ယာ မင္၊ သံဓာတ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ ပါဝင္မႈ
မ်ားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အသည္းကို သန္႔စင္ ေစတာ၊ ျပန္လည္ အားျဖည့္ေပးတာနဲ႔
အယ္လ္ကိုေဟာေၾကာင့္ ထိခိုက္မႈကို ကာကြယ္ေပးတာတို႔ လုပ္ေဆာင္ ေပးပါတယ္။
ဆံပင္ျဖဴတာကို ေလ်ာ႕က်ေစပါတယ္
ဘူးရြက္ကရတဲ့ အရည္ဟာ အသားဝါတာကို သက္သာေစၿပီး ဘူးသီးအရည္ ကေတာ့ ဆံပင္ျဖဴ တာကို ေလ်ာ့က်ေစ တယ္လို႔ ဆိုၾကပါတယ္။
ႏံုးခ်ည္႕ေညာင္းညာမႈ သက္သာေစပါတယ္
ဘူးသီးကို စားေပးတာေၾကာင့္ ႏံုးခ်ည့္ ေညာင္းညာမႈ ေလ်ာ့က်ေစၿပီး လန္းဆန္း ေစပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ပူျပင္းတဲ့ ရက္ေတြမွာ လန္းဆန္းေစပါတယ္။
စိတ္စြဲလြန္ ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္
ဘူးသီးဟာ
နာ့ဗ္ေၾကာေတြကို အားေကာင္းတဲ့အတြက္ အလုပ္တစ္ခုခုကို ထပ္ခါ တလဲလဲ
လုပ္တတ္တဲ့ စိတ္စြဲလြန္ ေဝဒနာ (OCD)ကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ ေဆးဝါးေဗဒ
ဂ်ာနယ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ ဘူးသီးမွာ စိတ္စြဲ လြန္ေဝဒနာကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့
အစြမ္းရွိတယ္လို႔ သိရ ပါတယ္။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ႕က် ေစပါတယ္
ဘူးသီးမွာ
ေရဓာတ္ ၉၆ ရာခိုင္ႏႈန္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဘူးသီး ၁၀ဝ ဂရမ္စား တဲ့အခါ ၁၂
ကယ္လိုရီပဲ ရရွိပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အစားအစာ
တစ္မ်ိဳးအျဖစ္ အသိအမွတ္ ျပဳထား ပါတယ္။
အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္
ဘူးသီးမွာ
သိုင္ယာမင္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ဇင့္(သြပ္)၊ သံဓာတ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔
မ်ားစြာပါဝင္တဲ့အတြက္ အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ ေစပါတယ္။
မ်က္စိ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္
ဘူးသီးမွာ
ဘီတာကယ္႐ိုတင္း ပမာဏမ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ မ်က္စိအျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္
ေစ ပါတယ္။ ဘူးသီးဟာ အစာအိမ္ေဝဒနာ၊ အစာအိမ္အူ လမ္းေၾကာင္း ပိုးဝင္တာနဲ႔
လိပ္ေခါင္းစ တာေတြကို လည္း သက္သာေစပါတယ္။ ဘူးသီးမွာ ေသြးေတြကို
သန္႔စင္ေစတဲ့ အာနိသင္လည္း ရွိတာေၾကာင့္ ေရာဂါ အမ်ားစုကို တြန္းလွန္
ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ ပမာဏကို ေလ်ာ႕က်ေစပါတယ္
ဘူးသီးမွာ
ပါတဲ့ ပပ္တိုက္နဲ႔ အယ္လ္ကာလြိဳက္ ေတြက ေသြးတြင္း သၾကား ဓာတ္ပမာဏကို
ေလ်ာ့က် ေစ ပါ တယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါ ရွိသူေတြ အသင့္အတင့္
စားႏိုင္ပါတယ္။
ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment