၁။ အဆီအအိမ့္ မ်ားလြန္းေသာ ဒံေပါက္ထမင္း ႀကိဳက္သူမ်ား ဒံေပါက္မစားမီ
ေရွ႔တြင္ရွိေသာ ပန္းကန္ထဲမွ ပူဒီနာ (ပုစီနံ) ရြက္မ်ားကို အရင္ဝါးစားျပီးမွ
ထမင္းစားပါ။ အဆိပ္အေတာက္ ကင္းပါသည္။ ၂။ အုန္းႏို႔၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္ဥ
အ...ႏွစ္တို႔ပါေသာ မုန္းဟင္းခါး၊ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ ႀကိဳက္သူမ်ား ေရွးဦးစြာ
မုန္းမစားမီ သံပုရာသီးစိတ္မ်ားကို ယူ၍ ဇြန္းထဲတြင္ အရည္ညႇစ္ခ်ပါ။ရလာေသာ
ဇြန္းဝက္ခန္႔ သံပုရာရည္မ်ားကို
အရင္ေသာက္ခ်ျပီးမွ မုန္႔မ်ားကို စားပါ။
အႏၲရာယ္ကင္းေသာ မုန္႔စားနည္း ျဖစ္ပါသည္။ ၃။ အဆိပ္အေတာ္ကမ်ားေသာ မွ်စ္ခ်ဥ္၊
အသည္းပ်က္တတ္ေသာ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို လံုးဝမစားဘဲေနက အႏၲရာယ္ကင္းပါသည္။စိတ္မခိုင္၍
စားလိုပါက မွ်စ္ခ်ဥ္ထဲသို႔ သံပုရာရည္ အႏွံ႔ညႇစ္ခ်ျပီး နာနာနယ္၍ ေရေဆးျပီး
စစ္ထားပါ။ ျပီးမွ မိမိစတ္ႀကိဳက္ ခ်က္စားပါ။ သို႔မဟုတ္-မွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္ထဲသို႔
သံပုရာရည္ ညႇစ္ခ်ျပီ ေမႊေႏွာက္ကာ ဟင္းအိုးကို မီးဖိုမွခ်၍ သံုးေဆာင္ပါ။
အဆိပ္အေတာက္ နည္းသြားပါသည္။ ၄။ ရိုးရာအစားအစာ ျဖစ္ေသာလည္း
ဥပဒ္ျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ လက္ဖက္ကို လက္ဖက္ႀကိဳက္သူမ်ား ျပဳျပင္၍
စားႏိုင္ပါသည္။ပထမဦးစြာ လက္ဖက္ကို ဆား၊ သံပုရာရည္တို႔ျဖင့္ နာနာပြတ္နယ္၍
ေရေဆးပါ။ ၂-ႀကိမ္ခန္႔ ထိုသိုိ႔ ျပဳလုပ္ျပီးမွ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သလို သုပ္စားပါ။
၅။ အထက္အညာေဒသ အိမ္ရွင္မမ်ားသည္ မန္းက်ည္းသီးစိမ္းကို အေပၚမွ အေပြးခြံ
ျဖစ္မပစ္ဘဲ ခ်က္စားေလ့ရွိပါသည္။မန္းက်ည္းသီ(ဥက္မယ္မယ္/နကၡတၱ-၂၀၀၆-၃)
ေဆးပညာဆိုင္ရာေဆာင္းပါးမ်ား
No comments:
Post a Comment