ငုံးဥက ေရာဂါအမ်ဳိးအစားမ်ားစြာကို ကုသေပးႏုိင္တဲ့ အစြမ္းထက္ သဘာဝေဆးနည္း
တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္ဥနဲ႔ယွဥ္ရင္ ငုံးဥမွာ ေဖာ့စ္ေဖာရပ္စ္ငါးဆ၊
သံဓာတ္ခုနစ္ဆနဲ႔ ဗီတာမင္ဆယ္ဆအထိ အသီးသီးပိုမ်ားပါတယ္။ အရြယ္အစားအားျဖင့္
ေသးငယ္တယ္ဆိုေပမယ့္ ငုံးဥတစ္လုံးမွာ ကယ္လိုရီ ၁၅ အထိ ပါဝင္တယ္။
ေရ - ၇၄.၆%
အသားဓာတ္ - ၁၃.၁%
အဆီ - ၁၁.၂%
သတၱဳဓာတ္နဲ႔ တျခားအင္ဇိုင္းဓာတ္မ်ား - ၁.၁%
ေရ - ၇၄.၆%
အသားဓာတ္ - ၁၃.၁%
အဆီ - ၁၁.၂%
သတၱဳဓာတ္နဲ႔ တျခားအင္ဇိုင္းဓာတ္မ်ား - ၁.၁%
ငုံးဥမွာ ေသြးလည္ပတ္မႈ၊ ႏွလုံး၊ အသည္း၊ ေက်ာက္ကပ္၊ အစာအိမ္နဲ႔ ဦးေႏွာက္တို႔အတြက္ ေကာင္းက်ဳိးျဖစ္ထြန္းေစတယ္။ ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားတဲ့ လူေတြအတြက္ အထူးပင္လိုအပ္ပါတယ္။
ဖြံ႔ျဖဳိးဆဲကေလးသူငယ္မ်ား
အရြယ္ေရာက္ျပီးသူမ်ား
ပုံမွန္အစားအစာတစ္ခုတည္းကိုသာ မီွခိုေနရသူမ်ား
အားကစားသမားမ်ားနဲ႔ ကာယလုပ္သားမ်ား
(၃) ႏွစ္ေအာက္ကေလးမ်ား - တစ္ေန႔ (၂) လုံး
(၃) ႏွစ္မွ (၅) ႏွစ္ - တစ္ေန႔ (၃) လုံး
(၅) ႏွစ္မွ (၁၀) ႏွစ္ - တစ္ေန႔ (၄) လုံး
ငုံးဥကို ထြင္ထြင္ထူးထူးျပင္ဆင္ေနစရာမလုိ
Source: Hfs
Trend Myanmar
No comments:
Post a Comment