Monday, September 14, 2015

ျပည္ၿမိဳ႕ ကန္လယ္ေရႊဟသၤာလိပ္ေရကန္တြင္ ေအာက္ဆီဂ်င္နည္း၍ ငါးေကာင္ေရတစ္ေသာင္းေက်ာ္ေသဆုံး


 ျပည္ၿမိဳ႕ ကန္လယ္ေရႊ ဟသၤာဘုရားလိပ္ေရကန္ရွိ ေရတြင္ ေအာက္ဆီဂ်င္ေပ်ာ္၀င္မႈပမာဏနည္းပါးခဲ့ျခင္းေၾကာင့္ ေရကန္အတြင္းရွိ ငါးအေကာင္ေရတစ္ေသာင္းေက်ာ္ ေသဆုံးခဲ့ေၾကာင္း သတင္းရရွိသည္။စက္တင္ဘာ ၉ရက္မွ ၁၂ ရက္အထိ ေလးရက္ဆက္တုိက္ ေရကန္အတြင္းရွိ ငါးမ်ားေသဆုံး ခဲ့၍ ေမြးျမဴေရးႏွင့္ေရလုပ္ငန္းဌာ နမွ တာ၀န္ရွိသူမ်ားက လာေရာက္ စစ္ေဆးခဲ့ရာ ေရကန္အတြင္းရွိ ေရ မ်ားတြင္ ေအာက္ဆီဂ်င္ပါ၀င္မႈ နည္းပါးျခင္းေၾကာင့္ ေသဆုံးရ သည္ဟု မွတ္ခ်က္ေပးသြားေၾကာင္း ကန္လယ္ ေရႊဟသၤာမွ တာ၀န္က် ၀န္ထမ္းဦးဘုိနီက ေျပာၾကားသည္။

‘‘စက္တင္ဘာ ၁၃ရက္မွာ ေတာ့ ေသတာေတြမေတြ႕ရ ေတာ့ဘူး။ ေလးရက္ဆက္တုိက္ ေသဆုံးမႈေၾကာင့္ ငါးေကာင္ေသး ေသးေလးေတြအပါအ၀င္ စုစု ေပါင္းေကာင္ေရ တစ္ေသာင္း ေက်ာ္ေသဆုံးသြားတယ္လုိ႔ ခန္႔ မွန္းပါတယ္။ လက္ရွိေတာ့ ကန္ ထဲက ေရေတြကို ေရစုပ္စက္နဲ႔ ျပန္ ထုတ္ၿပီး ျမစ္ေရကိုျပန္ထည့္ေပး ေနတယ္။ ေအာက္ဆီဂ်င္ရေအာင္ ေရပန္းေတြနဲ႔ ေဆာင္ရြက္ ေပးေနတယ္’’ဟု ဦးဘုိနီက ေျပာ သည္။ေသဆုံးခဲ့သည့္ ငါးမ်ားတြင္ ငါးၾကင္း၊ ငါး၀က္မ၊ တီလားဗီး ယားႏွင့္ ငါးသားေပါက္ေလးမ်ား အမ်ားဆုံးပါ၀င္သည္။

အဆုိပါကန္အတြင္း၌ ငါး မ်ဳိးစုံႏွင့္ လိပ္မ်ားအပါအ၀င္ ေရ သတၱ၀ါမ်ားစုစုေပါင္းအေရအ တြက္ သိန္းဂဏန္းရွိွၿပီး ေရေနသ တၱ၀ါမ်ားေကာင္းမြန္စြာအသက္ ရွင္ေနထုိင္ႏုိင္ေရး ေအာက္ဆီဂ်င္ ပမာဏ မ်ားျပားလာေစရန္အ တြက္ ေရညႇိစိမ္းမ်ားကုိ စုပ္ထုတ္ျခင္း၊ေရအသစ္ ထည့္ေပးျခင္း၊ ေရပန္းမ်ားတပ္ဆင္ျခင္းမ်ားကို ဘုရားေဂါပက အဖြဲ႕က ေဆာင္ရြက္ေနေၾကာင္းသိရသည္။

 ကန္လယ္ ေရႊဟသၤာလိပ္ ကန္သည္ ေပသုံးရာပတ္လည္ က်ယ္၀န္းၿပီး ေရကန္ပမာဏႏွင့္ ေရေနသတၱ၀ါေနထုိင္မႈႏႈိင္းယွဥ္ ပါက က်ဥ္းေျမာင္းေၾကာင္း၊ေရ မ်ားအတြင္း ေရညိႇစိမ္းမ်ားေပါက္ ေရာက္မႈမ်ားျပားျခင္း၊ ၿမိဳ႕တြင္း ေရေျမာင္းမ်ားေရလွ်ံစဥ္ ေရကန္အတြင္း ေရဆုိးမ်ား၀င္ ေရာက္ျခင္းစသည့္အေၾကာင္း ရင္းေပါင္း စုံ တုိက္ဆုိင္ခဲ့ျခင္းေၾကာင့္ ေသဆုံးျခင္းျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္းၿမိဳ႕မိၿမိဳ႕ဖတစ္ဦးကေျပာသည္။

ကန္လယ္ေရႊဟသၤာလိပ္ ကန္သည္ ျပည္ၿမိဳ႕ေဒသခံမ်ား၏ လိပ္၊ ငါးမ်ားေဘးမဲ့လႊတ္ရာ၊ ေရေနသတၱ၀ါမ်ားေကၽြးေမြးေစာင့္ ေရွာက္ရာ တစ္ခုတည္းေသာကန္ ျဖစ္ၿပီး အဂၤလိပ္နယ္ခ်ဲ႕အစုိးရ လက္ထက္ ျပည္-ရန္ကုန္ရထား လမ္းေဖာက္လုပ္ရာတြင္ ေရႊဟသၤာေစတီေတာ္ျမတ္ေဘးမွ ေျမ တူးယူသည္မွစၿပီး ေရကန္ေပၚ ေပါက္လာခဲ့သည္ျဖစ္ရာ ႏွစ္ေပါင္းတစ္ရာေက်ာ္ၿပီျဖစ္ေၾကာင္း ျပည္ေဒသခံဦးေအးခ်ဳိက ဆက္လက္ ေျပာၾကားသည္။

No comments:

Post a Comment