Tuesday, February 5, 2013

ခရမ္းခ်ဥ္သီးက ႏွလုံးေဖာက္ျပန္မႈျဖစ္ႏုိင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းေစႏုိင္

ခရမ္းခ်ဥ္သီးတြင္ ပါဝင္ေသာ ဓာတုသတၱိမ်ားက ႏွလံုးေ ဖာက္ျပန္မႈ ေဝဒနာ ခံစားရႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့နည္းေစေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေထာက္ခံ ေျပာဆို လုိက္သည္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံတြင္ ပါရွိသည့္ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ားကို ထည့္သြင္းထားသည့္ Ateronon ေဆးေတာင့္သည္
ခႏၶာကိုယ္အတြင္းရွိ ေသြးေၾကာမ်ားအတြင္း ေသြးခဲမႈကို တားဆီးရာတြင္ မ်ားစြာ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။ ေနာက္ထပ္ အသစ္ေတြ႕ရွိမႈမ်ားအရလည္း ေသြးေၾကာမ်ား၏ အလုပ္လုပ္ေဆာင္ႏုိင္စြမ္းကို တိုးျမွင့္ေပးသလို ေသြးစီးဆင္းမႈကို ျမန္ဆန္ေအာင္ Aterononက ကူညီေပးေၾကာင္း ေဖာ္ထုတ္လာႏုိင္သည္။ ယင္းသည္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ အထင္ကရ က်န္းမာေရး အေထာက္အကူျပဳမႈ ညႊန္ကိန္းတစ္ရပ္ကို ပထမဆံုးအႀကိမ္ ခိုင္ခိုင္မာမာ ဆက္စပ္ ေတြ႕ရွိလာျခင္း ျဖစ္သည္။



သုေတသီမ်ားက အဆိုပါ ေဆးေတာင့္ေလးမ်ားသည္ ကမာၻေပၚတြင္ လူေပါင္းမ်ားစြာကို ႏွလံုးေဝဒနာျဖင့္ ေသဆံုးရျခင္းမွ တားဆီးေပးႏုိင္မည္ဟု ေမွ်ာ္လင့္ေနသည္။ ေန႔စဥ္ေန႔တိုင္း ခရမ္းသီး (၆)ေပါင္မွ် စားေသာက္ျခင္းကို မည္သူမွ် ဆႏၵရွိမည္ မဟုတ္ေသာ္လည္း အဆိုပါ ေဆးေတာင့္ေလးမ်ားကိုမူ လြယ္ကူစြာ ၿမိဳခ်ရန္ ဝန္ေလးမည္ မဟုတ္ဟု ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။ ထိုေဆးေတာင့္ေလးမ်ားတြင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံ၌ အဓိက ေတြ႕ရသည့္ Lycopeneေခၚ ဓာတ္ပစၥည္းတစ္မ်ိဳး ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေနၿပီး ယင္းသည္ ေသြးေၾကာမ်ားအတြင္း အဆီစုျခင္းကို ေခ်ဖ်က္တားဆီးေပးသည့္ ဂုဏ္သတၱိ ရွိေနေၾကာင္း သိရသည္။
Planet.com.mm

No comments:

Post a Comment