ၾကက္ဥအား အထူးအစားအစာအျဖစ္ ထည့္သြင္းစဥ္းစားသင့္ေၾကာင္း၊ အေၾကာင္းမွာ
ၾကက္ဥကို စား သံုးျခင္းအားျဖင့္ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး
အဝလြန္ျခင္းကို ကာကြယ္တားဆီးေပးႏိုင္ဖြယ္ ရွိသည္ ဟု သုေတသန ပညာရွင္တို႔က
ထုတ္ေဖာ္ေျပာၾကား ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
အာဟာရေဗဒ ပညာရွင္တို႔ကလည္း
ၾကက္ဥသည္ အာဟာရ ပါဝင္မႈအမ်ားဆံုး အစားအစာမ်ား ထဲမွ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး ေန႔စဥ္
ၾကက္ဥတစ္လံုး စားသံုးျခင္းအားျဖင့္ မ်ားစြာ အက်ဳိးေက်းဇူး ျဖစ္ ထြန္းေစမည္
ျဖစ္ သည္ဟု အႀကံျပဳတုိက္ တြန္းခဲ့ၾက သည္။
သုေတသနပညာရွင္တို႔၏ ေတြ႕ရွိခ်က္အရ ၾကက္ဥတြင္ ကယ္လိုရီပါဝင္မႈနည္းပါးေသာ္လည္း ပ႐ိုတင္း ဓာတ္ ႂကြယ္ဝေၾကာင္း၊ အထူးသျဖင့္ ၾကက္ဥတြင္ ပါဝင္သည့္
ဗီတာမင္ဒီ၊ ဗီတာမင္ဘီ ၁၂ Selenium ႏွင့္ Choline တို႔ေၾကာင့္ က်န္းမာေရးကို
မ်ားစြာ အေထာက္ အကူ ျပဳေစႏိုင္ မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ေျပာၾကား ခဲ့ၾကသည္။ ထုိ႔ျပင္
ၾကက္ဥတြင္ ပါဝင္ေသာ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ဓာတ္ သည္ ကေလးမ်ား၊
ဆယ္ေက်ာ္သက္ မ်ားႏွင့္ လူငယ္လူရြယ္မ်ားအတြက္ မရွိမျဖစ္ အေရးပါေသာ
ဓာတ္ျဖစ္သည္ ဟုဆိုသည္။
ၾကက္ဥတြင္ပါဝင္ေသာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဓာတ္ပမာဏမွာ ျမင့္မားလွၿပီး အုိမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ဖြယ္ရွိသည္ဟုဆိုသ ည္။
ေလ့လာဆန္း စစ္မႈအရ လူငယ္မ်ား၊ အသား အလြန္အၾကဴးစားသံုး သူမ်ားႏွင့္ ႏြားႏို ႔ေရွာင္ၾကဥ္ သူမ်ား အေနျဖင ့္
ၾကက္ဥကို ပိုမိုစားသံုးျခင္းျဖင့္ အက်ဳိးေက်း ဇူးကို ခံစားရဖြယ္ရွိသည္
ဟုဆိုသည္။ ၾကက္ဥႏွင့္ ပတ္သက္၍ အေရး ပါေသာေတြ႕ရွိ မႈမ်ားထဲမွ တစ္ခုမွာ
ၾကက္ဥသည္ ဗီတာမင္ဒီႏွင့္ ပတ္သက္၍ အေရး ပါေသာဓာတ္စာအရင္း အျမစ္တစ္ခုျဖစ္သည္ဟု သုေတသနပညာရွင္တို႔ကအစီရင္ခံစာ တြင္ ေဖာ္ျပ ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
From...Myawady News
ၾကက္ဥအား အထူးအစားအစာအျဖစ္ ထည့္သြင္းစဥ္းစားသင့္ေၾကာင္း၊ အေၾကာင္းမွာ ၾကက္ဥကို စား သံုးျခင္းအားျဖင့္ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး အဝလြန္ျခင္းကို ကာကြယ္တားဆီးေပးႏိုင္ဖြယ္ ရွိသည္ ဟု သုေတသန ပညာရွင္တို႔က ထုတ္ေဖာ္ေျပာၾကား ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
အာဟာရေဗဒ ပညာရွင္တို႔ကလည္း ၾကက္ဥသည္ အာဟာရ ပါဝင္မႈအမ်ားဆံုး အစားအစာမ်ား ထဲမွ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး ေန႔စဥ္ ၾကက္ဥတစ္လံုး စားသံုးျခင္းအားျဖင့္ မ်ားစြာ အက်ဳိးေက်းဇူး ျဖစ္ ထြန္းေစမည္ ျဖစ္ သည္ဟု အႀကံျပဳတုိက္ တြန္းခဲ့ၾက သည္။
သုေတသနပညာရွင္တို႔၏ ေတြ႕ရွိခ်က္အရ ၾကက္ဥတြင္ ကယ္လိုရီပါဝင္မႈနည္းပါးေသာ္လည္း ပ႐ိုတင္း ဓာတ္ ႂကြယ္ဝေၾကာင္း၊ အထူးသျဖင့္ ၾကက္ဥတြင္ ပါဝင္သည့္ ဗီတာမင္ဒီ၊ ဗီတာမင္ဘီ ၁၂ Selenium ႏွင့္ Choline တို႔ေၾကာင့္ က်န္းမာေရးကို မ်ားစြာ အေထာက္ အကူ ျပဳေစႏိုင္ မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ေျပာၾကား ခဲ့ၾကသည္။ ထုိ႔ျပင္ ၾကက္ဥတြင္ ပါဝင္ေသာ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ဓာတ္ သည္ ကေလးမ်ား၊ ဆယ္ေက်ာ္သက္ မ်ားႏွင့္ လူငယ္လူရြယ္မ်ားအတြက္ မရွိမျဖစ္ အေရးပါေသာ ဓာတ္ျဖစ္သည္ ဟုဆိုသည္။
ၾကက္ဥတြင္ပါဝင္ေသာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဓာတ္ပမာဏမွာ ျမင့္မားလွၿပီး အုိမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ဖြယ္ရွိသည္ဟုဆိုသ
ေလ့လာဆန္း စစ္မႈအရ လူငယ္မ်ား၊ အသား အလြန္အၾကဴးစားသံုး သူမ်ားႏွင့္ ႏြားႏို ႔ေရွာင္ၾကဥ္ သူမ်ား အေနျဖင
No comments:
Post a Comment