လိေမၼာ္သည္ အခ်ိဳမ်ိဳး၊ ကမၺလာ(ေခၚ) လိေမၼာ္ အငယ္စားမ်ိဳး၊ အခါးမ်ိဳး-ဟူ၍ သံုးမ်ိဳးရွိသည္။ ယခုအခါ ပ်ားလိေမၼာ္ ဟူ၍လည္း ေတြ႔ရသည္။
လိေမၼာ္သီးကို ျမန္မာ့အစားအစာ၏ အာဟာရဘက္က ၾကည့္လွ်င္ လိေမၼာ္သီး အေလးခ်ိန္ (၁၀၀)ဂရမ္
(ေျခာက္က်ပ္ တမတ္သား)တြင္ ကယ္လိုရီ(၄၁)၊ ပရိုတင္း(၀) ဒသမ(၇)ဂရမ္၊
အဆီဓာတ္(၀) ဒသမ(၂)ဂရမ္၊ ကစီဓာတ္ (၁၀)ဒသမ (၂)ဂရမ္၊ ထံုးဓာတ္ (၂၆)ဒသမ
(၀)မီလီဂရမ္၊ သံဓာတ္ (၀)ဒသမ (၂)မီလီဂရမ္၊ ဗီတာမင္ေအ အိုင္ယူ(၂၅၆)၊ ဗီတာမင္
ဘီဝမ္း(၀) ဒသမ (၀၉) မီလီဂရမ္၊ ဗီတာမင္ ဘီတူး(၀) ဒသမ(၀၄) မီလီဂရမ္၊
နိုင္ယာစင္ (၀)ဒသမ (၄)မီလီဂရမ္၊ ဗီတာမင္စီ(၄၂)မီလီဂရမ္တို႔
အသီးသီးပါဝင္ပါသည္။ႏိုင္ငံအႏွံ႔တြင္ အလြယ္တကူ ၀ယ္ယူ စားသံုးႏိုင္ေသာ သဘာ၀ သီးႏွံ အေျမာက္အမ်ား အနက္မွ လူသားတို႔ အတြက္ ဘက္စံု ေကာင္းမြန္ေသာ အသီး တစ္မ်ိဳးမ်ိဳး ျပပါ ဆိုလ်င္ လိေမၼာ္သီးလည္း မပါမၿဖစ္ ပါ၀င္ သင္႕ေသာ အသီး တစ္မ်ိဳးဟု ထင္သည္။ ထို႔ေၾကာင္႔ လိေမၼာ္သီးႏွင္႔ ပတ္သက္၍ အက်ိဳး ၿဖစ္ထြန္းႏိုင္ေသာ အခ်က္မ်ားကို ေဖာ္ၿပ ေရးထားေသာ က်န္းမာေရး ေဆာင္းပါး တစ္ခုမွ လက္ဆင္႔ကမ္း တင္ၿပ လိုက္ပါသည္။
ျမ၀တီ (က်န္းမာေရး)
No comments:
Post a Comment