Sunday, January 11, 2015

ငုံးဥစားရင္ ရရွိႏိုင္တဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား

ငုံးဥက ေရာဂါအမ်ဳိးအစားမ်ားစြာကို ကုသေပးႏုိင္တဲ့ အစြမ္းထက္ သဘာဝေဆးနည္း တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္ဥနဲ႔ယွဥ္ရင္ ငုံးဥမွာ ေဖာ့စ္ေဖာရပ္စ္ငါးဆ၊ သံဓာတ္ခုနစ္ဆနဲ႔ ဗီတာမင္ဆယ္ဆအထိ အသီးသီးပိုမ်ားပါတယ္။ အရြယ္အစားအားျဖင့္ ေသးငယ္တယ္ဆိုေပမယ့္ ငုံးဥတစ္လုံးမွာ ကယ္လိုရီ ၁၅ အထိ ပါဝင္တယ္။

ေရ - ၇၄.၆%
အသားဓာတ္ - ၁၃.၁%
အဆီ - ၁၁.၂%
သတၱဳဓာတ္နဲ႔ တျခားအင္ဇိုင္းဓာတ္မ်ား - ၁.၁%

ငုံးဥမွာ ေသြးလည္ပတ္မႈ၊ ႏွလုံး၊ အသည္း၊ ေက်ာက္ကပ္၊ အစာအိမ္နဲ႔ ဦးေႏွာက္တို႔အတြက္ ေကာင္းက်ဳိးျဖစ္ထြန္းေစတယ္။ ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားတဲ့ လူေတြအတြက္ အထူးပင္လိုအပ္ပါတယ္။

ဖြံ႔ျဖဳိးဆဲကေလးသူငယ္မ်ား
အရြယ္ေရာက္ျပီးသူမ်ား
ပုံမွန္အစားအစာတစ္ခုတည္းကိုသာ မီွခိုေနရသူမ်ား
အားကစားသမားမ်ားနဲ႔ ကာယလုပ္သားမ်ား

(၃) ႏွစ္ေအာက္ကေလးမ်ား - တစ္ေန႔ (၂) လုံး

(၃) ႏွစ္မွ (၅) ႏွစ္ - တစ္ေန႔ (၃) လုံး

(၅) ႏွစ္မွ (၁၀) ႏွစ္ - တစ္ေန႔ (၄) လုံး

ငုံးဥကို ထြင္ထြင္ထူးထူးျပင္ဆင္ေနစရာမလုိအပ္ပါဘူး။ မနက္ေစာေစာ ဘာမွမစားမီ အစိမ္းလိုက္ စားေပးရပါမယ္။ ပိုမိုလြယ္ကူစြာ စားသုံးႏုိင္ေအာင္ ဒိန္ခ်ဥ္၊ လီမြန္၊ လိမၼာ္၊ ခ်ယ္ရီ သို႔မဟုတ္ ပန္သီးအခ်ဳိရည္စသည့္တို႔ကို ထည့္စားႏုိင္ပါတယ္။ ခ်ဳိတဲ့ အရသာျဖစ္ေစဖို႔ သိၾကား၊ ပ်ားရည္ သို႔မဟုတ္ ေခ်ာကလက္အမုန္႔ေလးေတြန႔ဲလည္း ေရာစားႏုိင္ပါတယ္။

Source: Hfs
Trend Myanmar

No comments:

Post a Comment