ႏိုင္ငံတကာ က်န္းမာေရး ေလ့လာ သုေတသနျပဳမႈမ်ားအရ ထမင္းစားၿပီး ခ်ိန္ႏွင့္ ထမင္း စားေသာက္ၿပီးေနာက္ ၁၅ မိနစ္ခန္႔အတြင္း ေရခဲေရအပါအဝင္ အ လြန္အမင္း ေအးေသာ ေရႏွင့္ အေအး မ်ဳိးစံုကို မေသာက္သံုးသင့္ေၾကာင္း က်န္းမာေရး ပါရဂူႀကီးမ်ားက ေျပာၾကားသြား ခဲ့သည္။
သုေတသနျပဳ ေလ့လာဆန္းစစ္ ခ်က္တြင္ ထမင္းစားေနစဥ္ ေရခဲေရကို ေသာက္သံုးေသာသူမ်ားထက္ ေရေႏြး ကို ေသာက္သံုးေလ့ရွိသူမ်ားက သက္ တမ္း ပိုမိုရွည္ေနေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ အစားအစာ စားေသာက္ေနခ်ိန္တြင္ အ ေအးေသာက္သံုးမႈ ျပဳလုပ္လိုက္လွ်င္ ၄င္း အစားအစာမ်ားသည္ အဆီအခဲ (သို႔မ ဟုတ္) အစိုင္အခဲအျဖစ္ ေျပာင္းလဲသြား ေစခဲ့ၿပီး အာဟာရ မျဖစ္ေျမာက္ေတာ့ ဘဲ ေရာဂါကိုသာ ဦးတည္သြားေစႏိုင္ ေၾကာင္း ပါရဂူႀကီးမ်ားက ေျပာၾကားလိုက္ သည္။
၄င္းေျပာင္းလဲသြားမႈသည္ အစာ အိမ္၊ အူသိမ္အူမတို႔အား ထိခိုက္ပ်က္စီး ေစ၍ အစာမေၾကျဖစ္ျခင္း၊ ဗိုက္ေအာင့္ ဗိုက္နာျခင္း၊ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းျခင္း၊ ႐ုတ္တရက္ အသက္႐ွဴက်ပ္ျခင္းတို႔ကို ျဖစ္ေစသည့္အျပင္ ေရရွည္ကာလ၌ အ စာအိမ္ကင္ဆာႏွင့္ အူမႀကီးကင္ဆာေရာ ဂါတို႔ကို ျဖစ္ႏိုင္ေျခမ်ားေစေၾကာင္း ႏွစ္ ရွည္လမ်ား သုေတသနျပဳ ေလ့လာမႈအ ရ ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။
TheYangonTimes
No comments:
Post a Comment