Wednesday, September 5, 2012

ကေလးငယ္မ်ား အစားအေသာက္ႏွင့္ အုိင္က်ဴ ဆက္စပ္ေန

ကေလးငယ္မ်ားအား ၂၄ လ (အသက္၂ ႏွစ္) အထိ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္ေသာ အစားအေသာက္ မ်ား ေကၽြးေမြးၿပီး အသက္ရွစ္ႏွစ္ အရြယ္တြင္ စစ္ေဆးၾကည့္ရာ၌ ယင္းကေလးမ်ားမွာ အုိင္က်ဴ ျမင့္မားေနေ ၾကာင္း  ၾသစေၾတးလ် သုေတသီမ်ားက ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။
အက္ဒီေလ့ဒ္တကၠသိုလ္ မွ ေဒါက္တာလီဆာစမစ္သာတုိ႔ အဖြဲ႕က ကေလးေပါင္း ၇,၀၀၀ အား ေလ့လာၿပီး အစဥ္အလာအားျဖင့္ ကေလးမ်ားကို ေကၽြးသည့္အစားအစာ၊ ကေလးအတြက္ အသင့္ ျပင္ဆင္ထားေသာ အစားအစာ၊ မိခင္ႏုိ႔ တိုက္ေကၽြးျခင္းႏွင့္ အသင့္စား အစားအေသာက္မ်ား ေကၽြးေမြးျခင္း စသည္တုိ႔ကို ခြဲျခားေလ့လာခဲ့သည္။ “ကေလးအသက္ ၂ ႏွစ္ အတြင္းမွာ ဦးေႏွာက္တစ္႐ွဴးေတြ ဖြံ႕ၿဖိဳးဖုိ႔ အာဟာရဓာတ္ေတြ လိုအပ္ပါတယ္။ အစားအေသာက္ေတြက ကေလးရဲ႕ အုိင္က်ဴအေပၚ ဘယ္လို သက္ေရာက္သလဲဆုိတာ သိခ်င္လို႔ အခုလို ေလ့လာခဲ့တာပါ” ဟု ေဒါက္တာစမစ္သာက ေျပာၾကားသည္။

ေျခာက္လအထိ မိခင္ႏုိ႔ တုိက္ေကၽြးၿပီး ကေလးအစာ စားသည့္အခါ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး ခ်ိစ္မ်ား ထည့္ေကၽြးၿပီး ၁၅ လႏွင့္ ၂၄ လအၾကား သစ္သီးဝလံႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား စားေသာက္ရသည့္ ကေလးမ်ားမွာ အသက္ရွစ္ႏွစ္အရြယ္တြင္ အုိင္က်ဴႏွစ္မွတ္ ပုိမုိျမင့္မားေနေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားသည္။ ဘီစကစ္၊ ေခ်ာကလက္၊ အေအးဘူးမ်ားႏွင့္ အသင့္စား အာလူးေၾကာ္ကဲ့သို႔ အစားအေသာက္မ်ားသာ စားသံုးခဲ့ရေသာ ကေလးငယ္မ်ားတြင္ အုိင္က်ဴနိမ့္ေနသည္ကို ေတြ႕ရသည္ဟု သုေတသီမ်ား က ေျပာသည္။                                                          

No comments:

Post a Comment