ထက္ျခမ္းခြဲထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ အခြံခါထားေသာ
ၾကက္သြန္နီကို ခ်က္ခ်င္း အသံုးမျပဳႏိုင္လွ်င္၊ အၾကာၾကီးပစ္ထားျပီးလွ်င္
(သို့မဟုတ္) ရက္ေက်ာ္လွ်င္၊ ျပန္မသံုးပါနဲ ့။ မစားပါနဲ့။
ခြဲျခမ္းထားျပီး အၾကာၾကီးပစ္ထားတဲ့ ၄င္းၾကက္သြန္နီ ကို စားသံုးမိပါက ဘတ္တီးရီးယားပိုးမႊားမ်ား ပါရွိလာသည့္အတြက္ ပိုက္ေအာင့္၊ ပိုက္နာျဖစ္ႏိုင္သည့္ အျပင္ အဆိပ္အေတာက္ ကိုလည္း ျဖစ္ေစႏိုင္ ပါ တယ္လို့ ဆိုထားပါတယ္။
ထုိ့အျပင္ ၾကက္သြန္နီဟာ အနံ့ဆိုးမ်ားအားလံုးကို စုပ္ယူထားႏိုင္သည့္ အစြမ္းရွိသည့္အတြက္ အခြံခြါထား၊ ခြဲျခမ္းထားျပီး ရက္ေက်ာ္သြားလွ်င္ လံုး၀မစားသင့္ေၾကာင္းပါ။
သတိမမူ ဂူမျမင္ မျဖစ္ၾကေစဖို႔ ေစတနာျဖင့္ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ရပါသည္။
Credit to က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
ခြဲျခမ္းထားျပီး အၾကာၾကီးပစ္ထားတဲ့ ၄င္းၾကက္သြန္နီ ကို စားသံုးမိပါက ဘတ္တီးရီးယားပိုးမႊားမ်ား ပါရွိလာသည့္အတြက္ ပိုက္ေအာင့္၊ ပိုက္နာျဖစ္ႏိုင္သည့္ အျပင္ အဆိပ္အေတာက္ ကိုလည္း ျဖစ္ေစႏိုင္ ပါ တယ္လို့ ဆိုထားပါတယ္။
ထုိ့အျပင္ ၾကက္သြန္နီဟာ အနံ့ဆိုးမ်ားအားလံုးကို စုပ္ယူထားႏိုင္သည့္ အစြမ္းရွိသည့္အတြက္ အခြံခြါထား၊ ခြဲျခမ္းထားျပီး ရက္ေက်ာ္သြားလွ်င္ လံုး၀မစားသင့္ေၾကာင္းပါ။
သတိမမူ ဂူမျမင္ မျဖစ္ၾကေစဖို႔ ေစတနာျဖင့္ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ရပါသည္။
Credit to က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
No comments:
Post a Comment