ကၽြန္ေတာ္ တို့ေတြဟာ လက္နဲ့စားတဲ့ အေလ့အထ၊ဇြန္း ခက္ရင္းနဲ့စားတဲ့ အေလ့အထနည္းတူ (တူ)ကို အသံုးျပဳျပီး စား လာၾကတဲ့ အေလ့အထေပၚေပါက္လာခဲ့တာလည္း အေတာ္ေလးကို ၾကာခဲ့ပါျပီ။ လူေနမႈ အဆင့္အတန္းလဲ ျမင့္ေစခဲ့တာ
လဲ အမွန္ပါပဲ။ (တူ) ကိုအသံုးျပဳတဲ့ အခါမွာလည္းတစ္ခါသံုး၀ါးတူ အသံုးျပဳမႈဟာ အမ်ားဆံုးပါပဲ။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲဆိုင္၊ေၾကးအို
၀ါးတူကို အသံုးျပဳျခင္းရဲ. ဆိုးက်ိဳးေတြကေတာ့
(1) - ၀ါးပင္ကာဗြန္ဒိုင္ေအာက္ဆိုက
(2) - က်န္းမာေ၇း အတြက္လို့ ဆိုပါတယ္။ လက္ရွိအသံုးျပဳေနတဲ့ တစ္ခါသံုး၀ါးတူေတြကုိ ျပည္တြင္းထုတ္နဲ. အိမ္နီး
ခ်င္းတရုတ္နိုင္ငံက ၀င္ေရာက္လာတဲ့ ပစၥည္းေတြကို အသံုးမ်ားတယ္လို့ သိရပါတယ္။ အဲဒီ ၀ါးတုူေတြကို ထုတ္လုပ္တဲ့
အခါမွာ သန့္စင္ ေၾကးခၽြတ္ဖို့အတြက္ ဓာတုေဆးရည္တစ္မ်ိဳးကို သံုးတယ္။ အဲဒီ ေဆးရည္နဲ. ေၾကးခၽြတ္ျပီးတာနဲ.
အေျခာက္လွမ္းျပီး ပါကင္ပိတ္၊ေစ်းကြက္ ကို တင္ပို.ၾကပါတယ္။ စုပ္ယူမႈအားေကာင္းတဲဲ့ ၀ါးဟာ အဲဒီ ေဆးရည္ေတြကို
အလြယ္တကူပဲ တစ္ခါသံုး၀ါးတူေလးေတြ အတြင္းမွာခိုေအာင္း ခြင့္ျပဳလိုက္ပါတယ္။ အေျခာက္ လွန္းေပမယ့္လည္း အဲဒီ
ဓာတုေဆးရည္က ေပ်ာက္မသြားပါဘူး။ ေနာက္တစ္ခ်က္က ၀ါးတူ မွာပါလာတဲ့.မႈိကလည္း လူကို ဒုကၡေပးေစျပန္ပါေသးတယ္။ တစ္ခုခုစားေတာ့မယ္လုပ္တိုင္
ပြတ္တိုက္မႈအားေၾကာင့္ အျပင္ဘက္မွာ ကပ္ေနတဲ့ မႈိေတြထြက္က်သြားျပီးရင္ လူကိုဒုကၡေပးမဲ့ မႈိေတြပဲက်န္ပါေတာ့
တယ္လို့ဆိုတယ္။ တူ ရဲဲ့ခ်ိဳးျပထားတဲ့့ အတြင္းပိုင္မွာလဲ လူကိုဒုကၡေပးနိုင္တဲ့ ပိုးမႊားမ်ား က်န္ေနေသးတယ္ဆိုတာအေပၚက ဓာတ္ပံုမွာ ျပထားျပီးသားျဖစ္မွာပါ။ အစားအေသာက္နဲ.အပူဓာတ္နဲ. ထိေတြ.တဲ့အခ်ိန္မွာ ခုနက ဓာတုေဆးရည္အၾကြင္းအက်န္နဲ. လူကိုအႏၱရာယ္ျပဳမယ့္ မႈိေတြဟာ အစားအေသာက္ထဲ ၀င္သြားျပီး စားသံုးသူရဲ့ က်န္းမာေရးကို
ဒုကၡေပးပါေတာ့တယ္။ ခ်က္ခ်င္း လက္ငင္းအေနနဲ.မူးေ၀တာ၊ ေအာ့အန္တာေတြ ျဖစ္တက္ျပီး ေနာက္ပိုင္းမွာေတာ့က်န္းမာေ
ဒီအတြက္ သဘာ၀ပတ္၀န္းက်င္ကို ဆိုးဆိုးရြားရြားထိခိုက္ေစန
မျပဳနိုင္တဲ့ တစ္ခါသံုး ၀ါးတူကို အသံုးျပဳမဲ့အစား ဇြန္းခက္ရင္းကို အသံုးမျပဳသင့္ဘူးလားဗ်။ တကယ္ေတာ့ အသံုးျပဳ
သင့္တာေပါ့ေနာ့.။ တကယ္လို. တူနဲ.စားသံုးတာကိုပဲ ႏွစ္ျခိဳက္ပါတယ္ဆိုရင္လည္း ကို္ယ္ပိုင္ စတီး တူေလးေတြ ေဆာင္မထား သင့္ပါဘူးလား။ လံုး၀ ေဆာင္ထားသင့္တာ ေပါ့ေနာ္။
From -Future Green Group
No comments:
Post a Comment