သင္ ဝိတ္ေလွ်ာ့ ေနပါသလား၊ ဝိတ္ေလွ်ာ့ခ်င္လို႔ စားခ်င္တာ မစားရဘဲ စိတ္ညစ္
ေနပါသလား။ အရသာလည္းရွိၿပီး ဝိတ္ေလွ်ာ့ျခင္းကို အေထာက္အကူေပးမယ့္ ေန႔လယ္စာ
တစ္မ်ဳိးကို ေဖာ္ျပေပးပါ့မယ္။ ကယ္လိုရီ အနည္းငယ္သာ ပါဝင္တဲ့ ယခုဟင္းလ်ာကို
The 21-Day Wonder Diet စာအုပ္မွ ထုတ္ႏုတ္ တင္ျပ လိုက္ပါတယ္။ ေလ့က်င့္ခန္း
ပံုမွန္လုပ္ရင္း၊ အစားအေသာက္လည္း ပံုမွန္ထိန္းရင္းနဲ႔ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့
အိပ္မက္ကို မက္ခြင့္ရပါေစ။
ပါဝင္ပစၥည္း (လူႏွစ္ေယာက္စာ)
ဆား အနည္းငယ္၊ ေပၚခါစ အာလူး အေသးစား ေျခာက္လံုး (၁၅ က်ပ္သာခန္႔)၊
ဗိုလ္စားပဲ (အမွ်င္ ထုတ္ထားရန္) ေျခာက္က်ပ္ သားခန္႔၊ အဆီ ထုတ္ထားေသာ
ဒိန္ခ်ဥ္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ သံပ႐ိုသီး အခြံ (ျခစ္ထားရန္)
လက္ဖက္ရည္ ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ သံပ႐ိုရည္ လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ တူနာ
ဆီသြတ္ဘူး (အသားမႊထားၿပီး အရည္စစ္ ပစ္ပါ) ၁၂ က်ပ္သားခန္႔၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္
(ပါးပါးလီွး) သံုးပင္၊ နံနံပင္ (ပါးပါးလွီး) ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊
ၾကက္ဥျပဳတ္ (ေလးစိတ္ စိတ္ထားပါ) ႏွစ္လံုး။
ျပဳလုပ္္နည္း
၁။ အာလူးႏွင့္ ဗိုလ္စားပဲမ်ား က်က္ေအာင္ သတ္သတ္စီ ခြဲ၍ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရထဲမွဆယ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
၂။ တစ္ခ်ိန္တည္းမွာပင္ ဒိန္ခ်ဥ္၊ သံပ႐ိုခြံ၊ သံပ႐ိုရည္ႏွင့္ ဆားတို႔ကို ဇလံုထဲတြင္ ေရာစပ္ပါ။
၃။ အာလူးျပဳတ္ကို အခြံခြာ၍ ေလးစိတ္ စိတ္ၿပီး တူနာ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ နံနံပင္
တို႔ႏွင့္အတူ ယခင္က ေရာစပ္ထားေသာ ဒိန္ခ်ဥ္ ဇလံုထဲသို႔ ထည့္ေမႊပါ။
ေနာက္ဆံုးတြင္ ၾကက္ဥ စိတ္ေလးမ်ားကို အေပၚမွ တင္၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ဤအသုပ္ကို ထမင္း၊ ေပါင္မုန္႔စသည့္ မည္သည့္ အရာႏွင့္မွ် မတြဲဘဲ သံုးေဆာင္ရမည္ ျဖစ္ပါသည္။
လူတစ္ေယာက္စာတြင္ ပါဝင္ေသာ အာဟာရ -
အဆီစုစုေပါင္း = ၂.၅ ဂရမ္၊
ျပည့္ဝဆီ = ၂.၄ ဂရမ္၊
ကယ္လိုရီ = ၂၇၅ ကယ္လိုရီ၊
ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ = ၁၈.၉ ဂရမ္၊
အသားဓာတ္ ၃ဝ.၇ ဂရမ္၊
အမွ်င္ဓာတ္ = ၃.၉ ဂရမ္
ေဆြဇင္ (ေဆး-၁)
By Good Health
No comments:
Post a Comment