Wednesday, April 24, 2013

ေနေရာင္ျခည္ ထိေတြ႕ထားေသာ မႈိမ်ားကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ဗီတာမင္ဒီ ၾကြယ္ဝစြာ ရရွိေစႏိုင္

Photo: ေနေရာင္ျခည္ ထိေတြ႕ထားေသာ မႈိမ်ားကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ဗီတာမင္ဒီ ၾကြယ္ဝစြာ ရရွိေစႏိုင္

ေအၿပီ ၂၄ ရက္ ၂၀၁၃

ေနေရာင္ျခည္ႏွင့္ တိုက္႐ိုက္ထိေတြ႕ ထားေသာ သို႔မဟုတ္ ေနေျခာက္လွန္း ထားေသာ မႈိမ်ားသည္ ဗီတာမင္ဒီ ၾကြယ္ဝသည့္ က်န္းမာေရး ျဖည့္စြက္စာ အျဖစ္ အေထာက္အပံ့ ေပးႏိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ ဇီဝဓာတုႏွင့္ အဏုဇီ ဝေဗဒမွ သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ေလ့လာ ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

ထို႔အျပင္ မႈိမ်ားကို မစားသံုးမီ နာရီဝက္ၾကာ ေနေရာင္ျခည္ႏွင့္ ထိေတြ ႕ေစျခင္းျဖင့္ ေနေရာင္ျခည္မွ ခရမ္းလြန္ ေရာင္ျခည္ကို ဗီတာမင္ အျဖစ္ သို႔  ေျပာင္းလဲေပးႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသန ပညာရွင္ မ်ားက ေလ့လာ ေတြ႕ရွိခဲ့ သည္။

အာဟာရဓာတ္ ျပည့္ဝေသာ အစားအစာမ်ားသည္ ကိုယ္ခံအားစနစ္၊ အ႐ိုးႏွင့္ သြားမ်ား က်န္းမာႀကံ့ခိုင္ျခင္းႏွင့္ ကယ္လ္စီယံဓာတ္ စုပ္ယူမႈမ်ား အတြက္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ေသာ အရာမ်ားျဖစ္သည္။

အဆိုပါ ေလ့လာမႈတြင္ သုေတသီမ်ားသည္ အသက္ ၃ဝ အရြယ္လူမ်ား အား ဗီတာမင္ဒီ မ်ားစြာ ပါဝင္သည့္ ေဆးလံုးမ်ားကို သီတင္းပတ္ ၁၂ ပတ္ၾကာ ေန႔စဥ္ တိုက္ေကြၽးျခင္း သို႔မဟုတ္ အာဟာရဓာတ္ မ်ားစြာပါဝင္ၿပီး ေနေရာင္ျခည္ႏွင့္ ထိေတြ႕ထားေသာ မႈိမ်ားကို တိုက္ေကြၽးျခင္းျဖင့္ ေလ့လာ ဆန္းစစ္မႈမ်ား ျပဳလုပ္ခဲ့သည္။ ေလ့လာဆန္းစစ္  မႈၿပီးဆံုးခ်ိန္တြင္ အဆိုပါ ဗီတာမင္ဒီ ေဆးလံုးမ်ားႏွင့္ မႈိစားသံုးသူမ်ားတြင္ ဗီတာမင္မ်ား ၾကြယ္၀လ်က္ ရွိၿပီး ၎တို႔ ၏ ဗီတာမင္ ၾကြယ္ဝမႈ ပမာဏသည္ မ်ားစြာကြဲျပားမႈ မရွိေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။ ထူးျခားေသာ လကၡဏာရပ္မ်ားကို မေတြ႕ရွိခဲ့ေပ။

ေႏြဦးႏွင့္ မိုးဦးရာဦ ေႏွာင္းပိုင္းကာလမ်ားတြင္ မႈိမ်ားကို ခူးယူၿပီးေနာက္ နံနက္ ၁ဝ နာရီမွ ညေန ၃ နာရီၾကားအခ်ိန္ အတြင္း မိနစ္ ၆ဝ ခန္႔ ေနေရာင္ထိေတြ႕ ၿပီးမွသာ စားသံုးသင့္ေၾကာင္း စားသံုးသူမ်ားအား သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက အႀကံျပဳ ေျပာၾကား ထားသည္။

Myawady

ေနေရာင္ျခည္ႏွင့္ တိုက္႐ိုက္ထိေတြ႕ ထားေသာ သို႔မဟုတ္ ေနေျခာက္လွန္း ထားေသာ မႈိမ်ားသည္ ဗီတာ မင္ဒီ ၾကြယ္ဝသည့္ က်န္းမာေရး ျဖည့္စြက္စာ အျဖစ္ အေထာက္အပံ့ ေပးႏိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ ဇီဝ ဓာတုႏွင့္ အဏုဇီ ဝေဗဒမွ သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ေလ့လာ ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

ထို႔အျပင္ မႈိမ်ားကိုမစားသံုးမီ နာရီဝက္ၾကာ ေနေရာင္ျခည္ႏွင့္ ထိေတြ ႕ေစျခင္းျဖင့္ ေနေရာင္ျခည္မွ ခရမ္းလြန္ ေရာင္ျခည္ကို ဗီတာမင္အျဖစ္သို႔ ေျပာင္းလဲေပးႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသနပညာရွင္ မ်ားက ေလ့ လာ ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

အာဟာရဓာတ္ ျပည့္ဝေသာ အစားအစာမ်ားသည္ ကိုယ္ခံအားစနစ္၊ အ႐ိုးႏွင့္သြားမ်ား က်န္းမာႀကံ့ ခိုင္ျခင္းႏွင့္ ကယ္လ္စီယံဓာတ္ စုပ္ယူမႈမ်ား အတြက္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ေသာ အရာမ်ားျဖစ္ သည္။

အဆိုပါ ေလ့လာမႈတြင္ သုေတသီမ်ားသည္ အသက္ ၃ဝ အရြယ္လူမ်ားအား ဗီတာမင္ဒီမ်ားစြာ ပါဝင္ သည့္ ေဆးလံုးမ်ားကို သီတင္းပတ္ ၁၂ ပတ္ၾကာ ေန႔စဥ္ တိုက္ေကြၽးျခင္း သို႔မဟုတ္ အာဟာရဓာတ္ မ်ားစြာပါဝင္ၿပီး ေနေရာင္ျခည္ႏွင့္ ထိေတြ႕ထားေသာ မႈိမ်ားကို တိုက္ေကြၽးျခင္းျဖင့္ ေလ့လာ ဆန္းစစ္ မႈမ်ား ျပဳလုပ္ခဲ့သည္။ ေလ့လာဆန္းစစ္ မႈၿပီးဆံုးခ်ိန္တြင္ အဆိုပါ ဗီတာမင္ဒီ ေဆးလံုးမ်ားႏွင့္ မႈိစားသံုး သူမ်ားတြင္ ဗီတာမင္မ်ား ၾကြယ္၀လ်က္ ရွိၿပီး ၎တို႔ ၏ ဗီတာမင္ ၾကြယ္ဝမႈ ပမာဏသည္ မ်ားစြာကြဲျပားမႈ မရွိေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။ ထူးျခားေသာ လကၡဏာရပ္မ်ားကို မေတြ႕ရွိခဲ့ေပ။

ေႏြဦးႏွင့္ မိုးဦးရာဦ ေႏွာင္းပိုင္းကာလမ်ားတြင္ မႈိမ်ားကို ခူးယူၿပီးေနာက္ နံနက္ ၁ဝ နာရီမွ ညေန ၃ နာရီၾကားအခ်ိန္ အတြင္း မိနစ္ ၆ဝ ခန္႔ ေနေရာင္ထိေတြ႕ ၿပီးမွသာ စားသံုးသင့္ေၾကာင္း စားသံုးသူမ်ားအား သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက အႀကံျပဳ ေျပာၾကား ထားသည္။

Myawady

No comments:

Post a Comment