Thursday, June 19, 2014

စားသုံးရန္ အႏၲရာယ္ရွိေၾကာင္း နာမည္ႀကီးခဲ့သည့္ အာလူးေၾကာ္ႏွင့္ အခ်ဳိရည္မ်ားကိစၥ FDA ရွင္း

လူထုအၾကားစား သုံးရန္အႏၲရာယ္ရွိသည္ဟု သ တင္းမ်ားထြက္ေပၚခဲ့သည့္ Oishi Snack အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္၊ Rockerအခ်ဳိရည္မ်ားသည္ အ မ်ားျပည္သူ စားသုံးရန္အႏၲရာယ္ မရွိေၾကာင္း အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရးဦးစီးဌာန၊ အစားအေသာက္ဌာနခြဲ ၫႊန္ၾကားေရးမွဴးေဒါက္တာ ထြန္းေဇာ္က ေျပာသည္။ ဇြန္ ၁၈ ရက္က ေနျပည္ ေတာ္၊ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး ၀ါးကြပ္ကဲေရး ဦးစီးဌာနတြင္ျပဳ လုပ္ေသာ Dee Do အခ်ဳိရည္ႏွင့္ ပတ္သက္၍ မီဒီယာမ်ားသုိ႔အသိ ေပးရွင္းလင္းပြဲတြင္ ၎ကထည့္ သြင္းေျပာၾကားခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
‘‘Oishi စစ္ေဆးၿပီးၿပီ။စား သုံးရန္သင့္တယ္။ DeeDoလည္း ေျပာၿပီးၿပီ။ Rocker ရွင္းျပၿပီးၿပီ။ Oishi ျပည္တြင္းထုတ္လုပ္ဖုိ႔အ တြက္ ေထာက္ခံခ်က္ေပးထား တာရွိတယ္။ Rocker ျပည္တြင္း ထုတ္လုပ္ဖုိ႔ေထာက္ခံခ်က္ေပး ထားတယ္။ DeeDo ကို ျပည္တြင္း မွာ တင္သြင္းဖုိ႔ေပးထားတာရွိ တယ္’’ဟု ၫႊန္ၾကားေရးမွဴးေဒါက္ တာထြန္းေဇာ္က ရွင္းျပသည္။ 

ျပည္ပစားေသာက္ကုန္မ်ား ျပည္တြင္းသုိ႔ တင္သြင္းျခင္းကို အမ်ားျပည္သူစားသုံးရန္သင့္ ေတာ္လွ်င္ သြင္းခြင့္ေပးၿပီး၊ စား သုံးရန္ မသင့္ေတာ္လွ်င္တင္သြင္းခြင့္ကိုတားျမစ္ပိတ္ပင္ေၾကာင္း၊ တားျမစ္ ပိတ္ပင္ထားေသာ ျပည္ ပ စားေသာက္ကုန္ပစၥည္း အ မ်ားအျပားရွိေၾကာင္း အစားအ ေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါး ကြပ္ကဲေရး ဦးစီးဌာန၊အစားအေသာက္ဌာနခြဲ မွ သတင္းရရွိသည္။
‘‘FDA က အခုလို ရွင္းျပတာ ေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဒီျပႆနာေတြက ၾကာခဲ့ၿပီ၊ အဲ့ဒီေလာက္သာ ၾကာၾကာေနရင္ေတာ့ စားသုံးသူေတြ ဒုကၡေရာက္ရခ်ည္ရဲ႕’’ ဟု ရန္ကုန္ၿမိဳ႕မွ အိမ္ရွင္မတစ္ဦးက ေျပာသည္။
Rocker အခ်ဳိရည္ ထုတ္ လုပ္ခြင့္ေလွ်ာက္ထားမႈ စိစစ္ဆဲ ကာလတြင္ေစ်းကြက္ထဲတြင္ျဖန္႔ ခ်ိထားသျဖင့္ ႏွစ္ပတ္အတြင္း ပစၥည္းမ်ား အကုန္သိမ္းေစခဲ့ ေၾကာင္း၊ ယင္းေနာက္ ေရႊျပည္ သာရွိ Rocker အခ်ဳိရည္စက္႐ုံထိ သြားေရာက္စစ္ေဆးၿပီး၊ ေစ်း ကြက္တြင္းရွိRocker အခ်ဳိရည္နမူနာမ်ားကိုလည္း စစ္ေဆးခဲ့ ေၾကာင္း၊ စက္႐ုံကုိ စစ္ေဆးျခင္း မ်ားေဆာင္ရြက္ၿပီး ထုတ္လုပ္ သည့္ အရည္အခ်င္း ျပည့္မီ၍ ေထာက္ခံခ်က္ေပးခဲ့ေၾကာင္း ယင္းဌာနမွ တာ၀န္ရွိသူကေျပာသည္။ Oishi Snack အာလူးေခ်ာင္း ေၾကာ္ မီး႐ႈိ႕လွ်င္ မီေလာင္ျခင္း မွာ အာလူးေခ်ာင္းအေျခာက္မွာ ေရမပါျခင္း၊ ဆီျဖင့္ေၾကာ္ထား ျခင္း၊ ပြလာျခင္းတုိ႔ေၾကာင့္ မီး႐ႈိ႕ လွ်င္ အျခားအာလူးေခ်ာင္းထုတ္ ကုန္မ်ားနည္းတူ မီးေလာင္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္းအဆုိပါရွင္းလင္းပြဲ တြင္ ထည့္သြင္းေျပာၾကားခဲ့သည္။ 

ေတာင္ငူၿမိဳ႕၊ ေဇယ်သီရိမိ ဘမဲ့အမ်ဳိးသမီးေဂဟာ၌ ေမလ အတြင္းကျဖစ္ပြားခဲ့ေသာ အစာအဆိပ္သင့္မႈျဖစ္စဥ္တြင္ ဆန္ျပား သုပ္ႏွင့္ DeeDo အခ်ဳိရည္တုိက္ ေကြၽးခဲ့ေၾကာင္း စိစစ္ေတြ႕ရွိရၿပီး ေကြၽးေမြးေသာ ဆန္ျပားသုပ္နမူ နာ၊ DeeDo အခ်ဳိရည္နမူနာ၊ ေဖ်ာ္စပ္ေသာ၊ တုိက္ေကြၽးေသာ ေရနမူနာမ်ား၊ အစားအေသာက္ ကုိင္တြယ္သူမ်ား၏ လက္၊ ႏွာ ေခါင္း၊စအုိတုိ႔၏ နမူနာမ်ားမွ ဘက္တီးရီးယားပုိးႏွင့္ ပုိးဆိပ္မ်ား ေပါက္ဖြားမႈမရွိေၾကာင္းစစ္ေဆး ေတြ႕ရွိရသည္ဟု က်န္းမာေရး၀န္ ႀကီးဌာနက ထုတ္ျပန္သည္။ 

7Day Daily

No comments:

Post a Comment