Friday, August 10, 2012

ေရႊဖ႐ံုသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး

From - www.myanmar1.com

ေရႊဖ႐ံုသီးကို အစိမ္းေရာင္နဲ႔ အဝါေရာင္ဆိုၿပီး အေရာင္ႏွ စ္မ်ဳိး ေတြ႕ရ ပါတယ္။ ဗီတာမင္ေအ၊ မဂၢနိစ္၊ ပိုတက္ စီယမ္၊ ေဖာလိတ္စတဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္ တာေၾကာင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ ေအာက္ပါ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကို ရရွိႏို င္ပါတယ္။

၁) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ ေလ်ာ့နည္းတာေၾကာင့္ အဆီမ်ားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြ ေနရာမွာ အစားထိုး စားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ မတက္ေစဘဲ ဆာေလာင္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
၂) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ မဂၢနီဆီယမ္ ပါဝင္ၿပီး အစာေၾကညက္ေစတာေၾကာင့္ အရံဟင္းလ်ာအျဖစ္ စားေပးသင့္ပါတယ္။
၃) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ခႏၶာကိုယ္ကို ေအးျမေစတာေၾကာင့္ ပူတဲ့အခ်ိန္ေတြမွာ စားသင့္ပါတယ္။
၄) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ စီ နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ ေကာင္းမြန္ေနရင္ ေရာဂါအမ်ားစု မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ထားႏိုင္ပါတယ္။
၅) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ေသြးတိုးတာ၊ ေလျဖတ္တာနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါထတာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၆) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္ အမ်ားအျပား၊ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဗီတာမင္စီတို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ေတြက ေရာင္ရမ္းမႈနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ ေရာဂါ (ဥပမာ-႐ိုးဆစ္ေရာင္ရမ္းနာ၊ အ႐ိုးအဆစ္ေရာင္တာနဲ႔ ပန္းနာရင္က်ပ္ ေရာဂါ) ေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၇) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲက အဆိပ္ေတြကို ကင္းေစၿပီး အူမႀကီးမွာ အဆိပ္ေတြ စုပံုမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္လို႔ပါ။ အူမႀကီးထဲမွာ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ အဆိပ္ေတြ စုေနရင္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္လာေစႏိုင္ပါတယ္။
၈) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ဆီးက်ိတ္ႀကီးတဲ့ လကၡဏာေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။ အမ်ဳိးသားေတြမွာ ဆီးက်ိတ္ႀကီးတာေၾကာင့္ ျဖစ္တတ္တဲ့ ဆီးသြားရခက္ခဲတာနဲ႔ လိင္ဆက္ဆံမႈဆိုင္ရာ အခက္အခဲေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။
၉) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ဗီတာမင္စီနဲ႔ လူတင္တို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ မ်က္စိက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
၁ဝ) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာပါတဲ့ ဗီတာမင္ေအက သြားပိုးစားမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး အိုမင္းမႈေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေဝဒနာေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
၁၁) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြရဲ႕ တည္ေဆာက္မႈကို အားေပးတာေၾကာင့္ မွတ္ဉာဏ္ ေကာင္းမြန္ေအာင္ ပ့ံပိုးေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆဲလ္ေတြ ထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
၁၂) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ေရဓာတ္ပါဝင္မႈ ျမင့္မားတဲ့အျပင္ ပိုတက္စီယမ္လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ေကာင္းေစပါတယ္။ ေရႊဖ႐ံုသီး စားေပးရင္ ေရမ်ားမ်ား မေသာက္ရင္ေတာင္ တစ္ေန႔တာလံုး ေရဓာတ္ ျပည့္ဝေနေစပါတယ္။
၁၃) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ အလံုအေလာက္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးေတြကို သန္စြမ္းေစပါတယ္။ အသက္ႀကီးခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ အ႐ိုးႂကြပ္ဆတ္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၁၄) ေရႊဖ႐ံုသီးရဲ႕ အေရာင္က သူ႔မွာ ဘယ္ေလာက္ အာဟာရဓာတ္ ပါဝင္ေနသလဲဆိုတာ ေဖာ္ျပေနပါတယ္။ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ အစိမ္းေဖ်ာ့ေရာင္ ေရႊဖ႐ံုသီးထက္ အာဟာရဓာတ္ ပိုမို ပါဝင္ပါတယ္။ ေရႊဖ႐ံုသီးကို စားမယ္ဆိုရင္ အခြံကို မခြာပါနဲ႔။ အခြံမွာ ဘီတာကယ္႐ိုတင္းလို႔ ေခၚတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဆဲလ္ေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္လို႔ပါ။ မခ်က္ျပဳတ္ခင္ ေရနဲ႔ ေသခ်ာ ေဆးေၾကာေပးသင့္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment