Monday, October 1, 2012

၀က္လ ွ်ာ ခ်ဥ္စပ္ သုပ္

တေန႔တေန႔ ဟင္းအရည္၊ ဟင္းအႏွစ္ေတြနဲ႔ခ်ည္း စားရတာ ျငီးေငြ႔လာတဲ့အခါ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အသုုပ္ေလးနဲ႔ ထမင္းပူပူေလး စားခ်င္စိတ္ ျဖစ္မိၾကမွာပါ။ 
၀က္လ ွ်ာ ခ်ဥ္စပ္ သုုပ္နည္းေလး မ ွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။ ၀က္လ ွ်ာအျပင္ ၀က္နားရြက္၊ ၀က္သား၊ အမဲသား၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္ေျခေထာက္၊ ပုုဇြန္၊ ကင္းမြန္ စတာေတြကိုုလည္း ဒီနည္းနဲ႔ သုုပ္စားႏိုုင္ပါတယ္။ 
လူ ၄ ေယာက္စာအတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့ .... 

၁ . ၀က္လ ွ်ာ ၁ ခု 
၂ . ၾကာညိဳ႕ (ပဲငံျပာရည္ အၾကည္) ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း 
၃ . ေရွာက္ေကာ ပါ့ေကာ (တရုုတ္မဆလာ) လဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံုု ၁ ပံုု 
၄ . ၾကက္သြန္နီ အရြယ္ေတာ္ ၂ လံုုး 
၅ . ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ 
၆ . ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လံုုး 
၇ . ငရုုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္ 
၈ . သၾကား လဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း 
၉ . ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း 
၁၀. ၾကက္သားမႈန္႔ လဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ 
၁၁ . သံပုုရာသီး ၁ လံုုး 
၁၂ . နံနံပင္ 
၁၃ . ဆားအနည္းငယ္ 
၁၄ . ႏွမ္းဆီေမႊး လဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံုု ၁ ပံုု 
၁၅ . ႏွမ္းေလွာ္ တိုု႔ပါပဲ။ 

၀က္လ ွ်ာကိုု သန္႔စင္ေဆးေၾကာျပီး ၾကာညိဳ႕ ၊ ေရွာက္ေကာပါ့ေကာ၊ ဆားနည္းနည္းနဲ႔ အရင္ နယ္ျပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါမယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ၀က္လ ွ်ာျမဳပ္႐ံုု ေရထည့္ျပီး က်က္တဲ့အထိျပဳတ္ပါ။ (ေရွာက္ေကာပါ့ေကာ ကိုု အမ်ားၾကီး မထည့္ပါဘူး။ ေမႊးလြန္းျပီး အီမွာစိုုးလိုု႔ပါ) ျပဳတ္တဲ့အခါ တအားၾကီး ႏူးျပဲေနေအာင္ မျပဳတ္ပါနဲ႔။ ဆတ္ေတာက္ေတာက္ေလး မွ ပိုုစားေကာင္းမွာပါ။ က်က္ျပီဆိုုရင္ေတာ့ အရြယ္ေတာ္ေလးေတြ လွီးျဖတ္ထားပါ။ 

ၾကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးျပီး မမႊန္ေအာင္ ေရေအးေလးနဲ႔ ေဆးျပီး စစ္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ င႐ုုတ္သီးစိမ္းရယ္ကို ေရာေထာင္းပါ။ င႐ုုတ္သီး စပ္စပ္ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ မ်ားမ်ားထည့္ေပါ့ေနာ့္။ :) 
~ ဒါကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းထားတဲ့ အႏွစ္ပါ ~ 
 
ျပီးရင္ အဲ့ဒီ အေထာင္းထဲကိုု သၾကား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ထည့္ေမႊျပီး သံပုုရာရည္ပါ ညွစ္ထည့္ထားပါ။ င႐ုုတ္ဆံုု မလြယ္ဘူးဆိုုရင္ ဒါေတြအကုုန္လံုုး Blender ထဲထည့္ျပီး ေရာၾကိတ္လည္း ရပါတယ္။ [အေပါ့အငံကိုုေတာ့ ကိုုယ့္အၾကိဳက္ လိုုတိုုးပိုုေလ ွ်ာ့ လုုပ္ေပါ့ေနာ့။]     :) 

ျပီးရင္ေတာ့ ၀က္လ ွ်ာ၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာေတြ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုုတ္သီး ေရာေထာင္းထားတဲ့ အႏွစ္၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ ႏွမ္းေလွာ္တိုု႔ကိုု ေရာျပီး သုုပ္လိုုက္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ ေမႊးေမႊးနဲ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ၀က္လ ွ်ာသုုပ္ ရပါျပီ။ (ၾကိဳက္တတ္ရင္ ေဂၚဖီစိမ္းလည္း ပါးပါးလွီးထည့္သုပ္လည္း ရပါတယ္။)
ထမင္းပူေလးနဲ႔စားလိုုက္ ေရေႏြးၾကမ္းေမႊးေမႊးေလး ေသာက္လိုုက္နဲ႔ဆိုုရင္ အင္မတန္ ခံတြင္း ေတြ႔မွာပါပဲ။ 

Bon Appetite!

 :)
From-ဧရာ၀တီ

No comments:

Post a Comment