Sunday, November 11, 2012

ျမန္မာျပည္မွာ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားရျခင္း အေၾကာင္းရင္းမ်ား

ကမၻာ့က်န္းမာေရးအဖြဲ႔ႀကီးရဲ့
(၂၀၁၁ခုႏွစ္)ထုတ္ျပန္တဲ့အစီရင္ခံစာအရ
ကမၻာ႔ကင္ဆာအျဖစ္ဆံုးဆယ္ႏိုင္ငံထဲမွာျမန္မာႏိုင္ငံဟာ..
နံပါတ္(၂)ေနရာမွာရွိပါတယ္…
ျမန္မာႏိုင္ငံစားသံုးသူကာကြယ္ေရးအသင္း
ရဲ့ထုတ္ျပန္ေၾကျငာခ်က္ထဲမွာကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့..
အေၾကာင္းေတြကေတာ့
(၁) ဓာတုေဟာ္မုန္းေဆးအသံုးျပဳထားတဲ့အတြက္
အဆမတန္ႀကီးထြားေနတဲ့စုိက္ပ်ဳိးသီးႏွံေတြ…
(၂) ပိုးသတ္ေဆးအျပင္းစားသံုးထားတဲ့…
စုိက္ပ်ဳိးသီးႏွံေတြ…
(၃) ေဆးစိမ္ေဆးဖ်န္းလို႔မွဲ႔ေနတဲ့…
စုိက္ပ်ဳိးသီးႏွံေတြ…
(၄) ေဖာ္မလင္နဲ႔အသံုးျပဳထားတဲ့ပဲျပား..
(၅) မဲနယ္ဆိုးထားတဲ့ပုစြန္…
(၆) ယူရီးယားဓာတ္ေျမၾသဇာပါတဲ့ငါးပိေရခ်ိဴ…
(၇) တားျမစ္ဆိုးေဆး၊ဓာတုတာရွည္ခံေဆးန႔ဲခၽြတ္ေဆးမ်ား…အသုံးျပဳထားေသာ
(အခ်ဥ္ရည္၊ဂ်ယ္လီ၊သၾကား၊ထန္းလ်က္၊မွ်စ္နီ၊မွ်စ္၀ါ၊ပုစြန္ခ်ဥ္နီ၊့ငါးပု႑ား၊
ငါးေျမြထိုး၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ပုစြန္ေျခာက္၊ငါးပိ၊ပဲနီေလး၊ပဲ၀ါေလး၊မက္မန္းသီး၊
ဆီးသီးယုိထုပ္စသည္မ်ား)
(၈) မယ္လမင္း(ဖိုက္ဘာ)ပစၥည္းမ်ား…ျဖစ္ေၾကာင္းသိရွိရပါတယ္...

(က်န္းမာေရးအသိနဲ႔ဆင္ျခင္ႏုိင္ၾကေစဖုိ႔ပါ..)

No comments:

Post a Comment