လတ္ဆတ္ေသာ
မိႈမ်ား စားသံုးျခင္းသည္ ရင္သား ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏိုင္ေျခ ကို
ေလ်ာ့နည္းက်ဆင္း ေစေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေထာက္ခံ ခဲ့ၾကသည္။
သုေတသန ေလ့လာမႈ
စစ္တမ္းမ်ား အရ ေန႔စဥ္မႈိစားသံုးျခင္းျဖင့္ ရင္သား ကင္ဆာ ျဖစ္ေစႏိုင္ သည့္
အဖုအႀကိတ္မ်ား ထြက္လာႏိုင္ေျခ ကို ေလွ်ာ့ခ် ေပး လိုက္ေၾကာင္း သိရသည္။
မိႈအေျခာက္မ်ားတြင္ ရင္သားကင္ဆာ ကာကြယ္ႏိုင္မႈ စြမ္းရည္ အနည္းငယ္
က်ဆင္းေနတတ္ၿပီး ရင္သားကင္ဆာ ၿခိမ္းေျခာက္မႈကို (၅၀) ရာခိုင္ႏႈန္းမွ်သာ
ဟန္႔တားႏိုင္ခ်ိန္တြင္ လတ္ ဆတ္ေသာ မိႈမ်ားက (၆၄) ရာခိုင္ႏႈန္းထိ
တားဆီးႏိုင္ေၾကာင္း တရုတ္သုေတသန ပညာရွင္မ်ား ကေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
ထိုရလဒ္ကို ဆက္လက္ စီစစ္ၿပီးေနာက္ အခ်ိဳ႕ေသာ မိႈစားမ်ားသည့္
အမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္ ရင္သားကင္ဆာ ဟန္႔တားႏိုင္ေျခသည္ (၉၀) ရာခိုင္ႏႈန္းထိ
ထိုးတက္ သြားေၾကာင္း ဆရာ၀န္မ်ားက ေျပာၾကား ခဲ့ၾကသည္။ ႏိုင္ငံတကာ
ကင္ဆာဂ်ာနယ္တြင္ ေရးသား ေဖာ္ျပမႈ အရ မိႈစားျခင္းျဖင့္ ကင္ဆာကို
တားဆီးႏိုင္ျခင္း ဆိုသည္မွာ သက္ေသမရွိေသးဘဲ အတည္ျပဳခ်က္ လိုအပ္ေနေသးေၾကာင္း
ပါရွိသည္။ သို႔ေသာ္လည္း ဓာတ္ခြဲခန္း စမ္းသပ္ခ်က္ မ်ားအရ မိႈအတြင္းရွိ
ဓာတ္ပစၥည္း်ားသည္ ကင္ဆာျဖစ္ေစသည့္ အႀကိတ္ မ်ားကို ဖ်က္ဆီးတတ္သည့္ ဂုဏ္သတၱိ
အထင္အရွား ရွိေနၿပီး လူ၏ ကိုယ္ခံစြမ္းအား စနစ္တစ္ခုလံုးကို
လံႈ႕ေဆာ္ေပးေၾကာင္း သိရွိလာရသည္။
အျခားအေထာက္ အထားမ်ားအရ မိႈသည္ ရင္သားကင္ဆာ တိုက္ဖ်က္မႈ ေဆး၀ါးမ်ားႏွင့္
အာနိသင္ အတူတူရွိၿပီး ကင္ဆာ ျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ Oestrogenဟိုမုန္းမ်ား
ထြက္လာျခင္းကို ပိတ္ပင္ေပးေၾကာင္း ေတြ႕ရ သည္။ ကယ္လီဖိုးနီးယားမွ
ပညာရွင္မ်ားသည္ ၿပီးခဲ့ေသာလအတြင္းက တစ္ေန႔မိႈႏွစ္ႀကိမ္စားပါက တစ္လအတြင္း
ကင္ဆာတားဆီးႏိုင္မႈ သဘာ၀စြမ္းရည္ သိသိသာသာ တိုးျမင့္လာေၾကာင္း
ေထာက္ခံ ထားၾကသည္။ ဩစေၾတးလ်ႏိုင္ငံရွိ အေနာက္ဩစေၾတးလ် တကၠသိုလ္က
စမ္းသပ္ေတြ႕ရွိမႈအရ ၿဗိတိန္တြင္ ႏွစ္စဥ္အမ်ိဳးသမီး (၄၀၀၀၀)မွ် ရင္သားကင္ဆာ
ျဖစ္ပြားခ်ိန္တြင္ တရုတ္ႏွင့္ အေရွ႕ဖ်ား ေဒသႏိုင္ငံမ်ားမွ ရင္သား
ကင္ဆာျဖစ္ပြားသူ အမ်ိဳးသမီးဦးေရ က်ဆင္းလာမႈၾကား အဓိကကြာျခားမႈမွာ
မိႈစားသည့္ အေလ့အထ ပင္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
အၾကမ္းဖ်င္းအားျဖင့္ မိႈမ်ားမ်ားစားသည့္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္
ကင္ဆာႀကိတ္မျဖစ္ႏိုင္ဟုပင္ သတ္မွတ္ႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ား ကဆိုသည္။
ေဆးပညာဆိုင္ရာ သုေတသန စာတမ္းတစ္ခုကလည္း မိႈပမာဏမ်ားျပားစြာ စားသုံးေလေလ၊
ကင္ဆာျဖစ္ၿပီးႏွင့္ မျဖစ္ခင္ အေျခအေနႏွစ္ခုလံုးအတြက္ အက်ိဳးရွိေလေလဟု
ေဖာ္ျပထားေၾကာင္း သတင္းရရွိသည္။
From : ႐ိုးရာေလး
No comments:
Post a Comment