Friday, April 19, 2013

ရန္ကုန္တြင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေစ်းႏႈန္း ေလးဆခန္႔ျမင္႔တက္

ရန္ကုန္ေစ်းကြက္တြင္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၀င္ေရာက္မႈက်ဆင္းလာျခင္းအတူ တစ္ေသတၱာ လွ်င္ ေစ်းႏႈန္း ေလး ဆ ခန႔္ျမင္႔တက္လာလ်က္ရွိေၾကာင္း ပြဲရုံပုိင္ရွင္မ်ားထံက သိရွိရသည္။

အရင္ႏွစ္က တစ္ေသတၱာကို ၅၀၀၀-၆၀၀၀ က်ပ္ေလာက္ပဲရွိတာ၊ ဒီႏွစ္ တစ္ေသတၱာကို ၂၂၀၀၀- ၃၀၀၀၀ ေလာက္ျဖစ္ သြားတယ္။ ဒီက လက္ကားေစ်းေတာင္မွ အဲဒီေလာက္ျဖစ္သြားတယ္၊ နယ္ေစ်းေတြ လည္းျမင့္ သြားတယ္ဟု ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုယ္စားလွယ္ တစ္ဦးက ေျပာသည္။

ဧၿပီလ ၁၉ ရက္ေန႕တြင္ မံုရြာမွ ထြက္ရွိေသာ ထုိင္၀မ္သီး (၁၈) ပိႆာ၀င္ တစ္ေသတၱာလ်င္ (၂၇၀၀၀) က်ပ္ ၀န္းက်င္၊ အင္းခရမ္းခ်ဥ္သီး (၁၅) ပိႆာ၀င္ တစ္ေသတၱာလ်င္ (၂၃၀၀၀) က်ပ္ ၀န္းက်င္ႏွင့္ ေအာင္သေျပ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၁၅) ပိႆာ၀င္ တစ္ေသတၱာလ်င္ (၂၅၀၀၀) က်ပ္ ၀န္းက်င္ ေစ်းႏႈန္းရွိၿပီး အရြယ္အစားႏွင့္ အရည္အေသြးေပၚ မူတည္၍ ေစ်းႏႈန္းေျပာင္းလဲမႈမ်ား ရွိေၾကာင္း ကိုလည္း သိရသည္။

လက္လီေစ်းမွာ (ခရမ္းခ်ဥ္သီး) တစ္ပိႆာ ၁၇၀၀ က်ပ္ မွ ၁၈၀၀ က်ပ္၀န္းက်င္အထိ ေစ်းႏႈန္းရွိေၾကာင္း ကိုသိရသည္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေစ်းႏႈန္းျမင္႔တက္လာရျခင္းမွာ ယခင္ႏွစ္တြင္ စုိက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္သူမ်ားအေနျဖင္ အရႈံးျဖင္႔ ရင္ဆုိင္ခဲ႔ ၾကရျခင္းေၾကာင္႔ ယခုႏွစ္တြင္ စုိက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္မႈက်ဆင္းကာ ေစ်းကြက္တြင္း ၀င္ေရာက္မႈ က်ဆင္းၿပီး ရွားပါး လာျခင္းေၾကာင္႔ ျဖစ္ေၾကာင္း ကုန္စိမ္းေရာင္း ၀ယ္ေရး လုပ္ငန္း မ်ားက ေျပာဆုိသည္။

"အလယ္ပုိင္းကထြက္တဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက မ၀င္ေတာ႔ဘူး။ ျမစ္၀ကၽြန္းေပၚကထြက္တဲ႔ အသီးက်ေတာ႔လည္း သိပ္မႀကဳိက္ၾကဘူး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရွားလာေတာ႔ ေစ်းကလည္း လုိက္တက္လာတယ္"ဟု ေရႊငါးဖိန္း ခရမ္းခ်ဥ္ သီးပြဲရုံက ေျပာသည္။

ရန္ကုန္ေစ်းကြက္တြင္းသုိ႔ မုံရြာ၊ အင္းေလး၊ ျမစ္၀ကၽြန္းေပၚေဒသမ်ားမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၀င္ေရာက္လ်က္ရွိၿပီး မုံရြာ၊ အင္းေလးတုိ႔မွ ထြက္ရွိေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကုိ လူႀကဳိက္အမ်ားဆုံးျဖစ္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။

From...ျမစ္မခ

No comments:

Post a Comment