၁-ေဆးလိပ္မေသာက္သင့္ပါ။
အသားစားစားျပီးခ်င္းေဆးလိပ္ ေသာက္ပါက
ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခပိုမ်ားေစ ပါတယ္။
အသားစားစားျပီးခ်င္းေဆးလိပ္
ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခပိုမ်ားေစ
၂-သစ္သီးမ်ားခ်က္ျခင္းမစားသ
သစ္သီးမ်ားခ်က္ျခင္းစားမိပါ
အသားစားျပီး ၁နာရီ ၂နာရီခန္ ့ၾကာမွ သစ္သီးမ်ားစားသင့္ပါတယ္။
၃-လဘၹရည္မေသာက္သင့္ပါ။
လဘၹရည္မွာ အက္ဆစ္ပါ၀င္မႈႏႈန္းျမင့္မား
အစာေျချဖတ္တဲ့ေနရာမွာ အေႏွာက္အယွက္ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတ
၄-ခါးပတ္မပတ္ရပါ။
ခါးပတ္ ပတ္တဲ့အခါမွာသင့္ခါးပတ္ေနာက
လိမ္က်စ္လိုက္သလိုျဖစ္သြားပ
၅-ေရမခ်ိဳးသင့္ပါ။
ေရခ်ိဳးလိုက္တဲ့အခါမွာ ေသြးစီးဆင္းမႈပိုမိုျမန္ဆန္
ေသြးအားေကာင္းလာကာ သင့္အစာအိမ္ပတ္လယ္တြင္ေသြးမ
စီးဆင္းလာျပီး အစာေျချဖတ္မႈကို အားနည္းလာေစမွာပါ။
၆-လမ္းမေလွ်ာက္ပါနဲ ့။
ဒါကေတာ့ လူ ၁၀၀မွာ ၉၉ေယာက္လက္ခံထားတဲ့အမွားၾကီ
အစာစားျပီးျဖစ္ျဖစ္ အသားစားျပီးျဖစ္ျဖစ္ လံုး၀လမ္းမေလွ်ာက္သင့္ပါ။
အစာစားျပီးလမ္းေလွ်ာက္တဲ့အခ
အဟာရရွိေစမယ့္ ဓါတ္ေတြကို သင့္အစာေျခစနစ္အားလံုးမွစုပ
ဆက္အလုပ္မလုပ္ႏိုင္ပဲျဖစ္လာ
၇-မအိပ္ပါနဲ ့။
အစာစားျပီးအိပ္တာဟာ အစာေျချဖတ္ျခင္းကို အားနည္းေစျပီး။
အစာအိမ္ေရာဂါႏွင့္အျခား အူနဲ ့ဆိုင္ေသာေရာဂါျဖစ္ပြါးျခင္
ဦးတည္ျဖစ္ေစပါလိမ့္မည္။
ZK(ကေနာင္)_Scientist Myanmar
No comments:
Post a Comment