ၾကက္ဥ တစ္ေန႔ တစ္လံုး စားျခင္းျဖင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာတြင္ အေထာက္အကူ ျပဳ ဖြယ္ရွိ ၾကက္ဥ အား အထူး အစားအစာ အျဖစ္ ထည့္သြင္း စဥ္းစား သင့္ေၾကာင္း၊ အေၾကာင္းမွာ ၾကက္ဥကို စားသံုးျခင္း အားျဖင့္ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး အဝလြန္ျခင္းကို ကာကြယ္ တားဆီး ေပးႏိုင္ဖြယ္ရွိသည္ဟု သုေတ သန ပညာရွင္တို႔က ထုတ္ေဖာ္ ေျပာၾကားခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
အာဟာရေဗဒ ပညာရွင္တို႔ကလည္း ၾကက္ဥသည္ အာဟာရ ပါဝင္မႈ အမ်ားဆံုး အစားအစာ မ်ား ထဲမွ တစ္ခု ျဖစ္ၿပီး ေန႔စဥ္ ၾကက္ဥတစ္လံုး စားသံုးျခင္းအားျဖင့္ မ်ားစြာအက်ဳိးေက်းဇူးျဖစ္ထြန္းေစ မည္ ျဖစ္ သည္ ဟု အႀကံျပဳ တုိက္တြန္း ခဲ့ၾကသည္။
သုေတသန ပညာရွင္တို႔၏ ေတြ႕ရွိခ်က္အရ ၾကက္ဥတြင္ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ နည္းပါးေသာ္ လည္း ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ႂကြယ္ဝေၾကာင္း၊ အထူးသျဖင့္ ၾကက္ဥတြင္ ပါဝင္သည့္ ဗီတာမင္ဒီ၊ ဗီတာမင္ ဘီ ၁၂ Selenium ႏွင့္ Choline တို႔ေၾကာင့္ က်န္းမာေရးကို မ်ားစြာ အေထာက္ အကူ ျပဳေစႏိုင္မည္ ျဖစ္ေၾကာ င္း ေျပာၾကား ခဲ့ၾကသည္။
ထုိ႔ျပင္ ၾကက္ဥတြင္ ပါဝင္ေသာ အမိုင္ႏို အက္စစ္ဓာတ္သည္ ကေလးမ်ား၊ ဆယ္ေက်ာ္သက္ မ်ားႏွင့္ လူငယ္ လူရြယ္မ်ား အတြက္ မရွိမျဖစ္ အေရး ပါေသာ ဓာတ္ျဖစ္သည္ ဟုဆိုသည္။
ၾကက္ဥတြင္ ပါဝင္ေသာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဓာတ္ပမာဏမွာ ျမင့္မားလွၿပီး အုိမင္း ရင့္ေရာ္ျခင္း ကို ကာ ကြယ္ ေပးႏိုင္ဖြယ္ ရွိသည္ဟု ဆိုသည္။
ေလ့လာဆန္း စစ္မႈအရ လူငယ္မ်ား၊ အသား အလြန္အၾကဴးစားသံုး သူမ်ားႏွင့္ ႏြားႏို႔ေရွာ င္ၾကဥ္ သူမ်ား အေနျဖင့္ ၾကက္ဥကို ပိုမိုစားသံုးျခင္းျဖင့္ အက်ဳိး ေက်းဇူးကို ခံစား ရဖြယ္ရွိသည္ ဟုဆိုသည္။
ၾကက္ဥႏွင့္ ပတ္သက္၍ အေရးပါေသာ ေတြ႕ရွိမႈမ်ားထဲမွ တစ္ခုမွာ ၾကက္ဥသည္ ဗီတာမင္ဒီႏွင့္ ပတ္သက္၍ အေရးပါေသာ ဓာတ္စာအရင္း အျမစ္တစ္ခု ျဖစ္သည္ဟု သုေတသန ပညာရွင္ တို႔က အစီရင္ခံစာ တြင္ ေဖာ္ျပ ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment