Monday, July 21, 2014

ေသြးေၾကာမ်ားထဲ ေသြးမခဲေစရန္ စားသင့္သည့္ အစားအေသာက္မ်ား

သၾကားပါ၀င္မႈမ်ားေသာ အခ်ဳိရည္မ်ား ေသာက္သုံးမႈေၾကာင့္ကမၻာတစ္၀န္း တစ္ႏွစ္လွ်င္ လူေပါင္း ၁၈၀,၀၀၀ ေသဆုံးေနၿပီး၎တို႔အနက္ လူေပါင္း ၄၅၀၀၀ ခန္႔မွာ ႏွလုံးေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆုံး သူမ်ား ျဖစ္သည္။ အခ်ဳိရည္မ်ားစြာေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္တုိးလာႏုိင္ၿပီး ဆီးခ်ဳိေရာဂါျဖစ္လာႏုိင္ကာ ႏွလုံးေသြးေၾကာ ပိတ္ဆို႔မႈမ်ားျဖစ္ေပၚႏုိင္သည္။

ႏွလုံးအတြက္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင့္ သစ္သီးမ်ားမ်ား စားေပးရန္ လိုအပ္သည္။ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္မ်ားျဖစ္သည့္ ဆလတ္ရြတ္၊ ကိုက္လန္ရြက္၊ ဗီတြတ္ပင္၊ ေဒါက္ခြရြက္ႏွင့္ အျခားဟင္းရြက္မ်ားတြင္ ႏုိက္ထရိတ္ဓာတ္ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သည္။ အစာေခ်ဖ်က္မႈအတြင္း ယင္းျဒပ္ေပါင္းမွာ အေရးပါေသာ ဓာတ္ေငြ႕ျဖစ္သည့္ ႏုိက္ထရိတ္အက္စစ္အျဖစ္ ေျပာင္းလဲသြားၿပီး ယင္းအက္စစ္က ေသြးေၾကာက်ဥ္းျခင္း၊ ေသြးခဲျခင္းမ်ား ျဖစ္ေပၚျခင္းတို႔ကို ကာကြယ္ေပးသျဖင့္ ေလျဖတ္ျခင္းႏွင့္ ႏွလုံးေရာဂါတို႔ မျဖစ္ေပၚေစရန္ ကာကြယ္ေပးသည္။

ႏုိက္ထရိတ္ဓာတ္ႂကြယ္၀ေသာ ဆလတ္ရြက္ကဲ့သို႔ ဟင္းရြက္မ်ဳးိကို စားေပးသူမ်ား ေသြးတုိးက်ေၾကာင္း သုေတသီမ်ား ေလ့လာေတြ႕ရွိ ခဲ့သည္။ သင္ေန႔စဥ္စားေသာ အစားအေသာက္မ်ားတြင္ အစိမ္းေရာင္ အရြက္မ်ားမ်ားပါပါေစ။

သဘာ၀ေဆးဖက္၀င္ အပင္မ်ားႏွင့္ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ားစြာမွာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ေဆးျဖစ္သည္။ ယင္းဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ားႏွင့္ သဘာ၀ေဆးဖက္၀င္ အပင္မ်ားက အင္းဆက္ပိုးမႊားမ်ားႏွင့္ ေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးသကဲ့သို႔ သင့္ခႏၶာကိုယ္ကိုလည္း ကာကြယ္မႈ ေပးႏုိင္သည္။ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ားစားသုံးေပးျခင္းျဖင့္ ယင္းတြင္ပါ၀င္ေသာ အက်ဳိးျပဳဓာတုပစၥည္းမ်ားက သင့္ခႏၶာကိုယ္ကို ေရာဂါျဖစ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။

အကယ္၍ အသားမ်ားစားမည္ဆုိပါက ပဋိဇီ၀၊ ဟိုမုန္း၊ ဆုိဒီယမ္၊ အေရာင္ဆိုးေဆး ႏုိက္ထရိတ္ႏွင့္ ပိုးသတ္ေဆး(သို႔မဟုတ္) ရသာမႈန္႔ ပါ၀င္သည့္ အသားမ်ားမစားပါႏွင့္။ အျခားသဘာ၀ အစားအစာ စားေသာတိရစၧာန္၏ အသားမ်ားကိုသာ ေရြး၀ယ္စားပါ။ အသားစားမည့္အစား အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သည့္ ငါးစားေပးျခင္းျဖင့္ ေသြးတုိးျခင္း၊ ႏွလုံးေရာဂါႏွင့္ ကိုယ္ခႏၶာေရာင္ရမ္းမႈမ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္သည္။

လက္ဖက္ေျခာက္အနက္၊ အစိမ္းႏွင့္ ေရေႏြးၾကမ္း ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ႏွလုံးေသြးေၾကာေရာဂါမ်ားကို အဘက္ဘက္မွ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ၿပီး ေသြးထဲသၾကားပါ၀င္မႈကို ထိန္းညႇိေပးကာ ကိုယ္ခႏၶာေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့ပါးေစသည္။

-Internet

No comments:

Post a Comment