အနီေရာင္ရွိေသာ အသားမ်ိဳးတြင္ ေတြ႕ရသည့္ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးသည္ က်န္းမာေရးအတြက္ ဆိုးရြားေသာ သက္ေရာက္မႈရွိေစေၾကာင္း အေမရိကန္ သုေတသီမ်ားက သတိေပးေျပာၾကားလုိက္သည္။ အမဲသား၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္အစရွိသည့္ အနီေရာင္ အသားမ်ားတြင္ ေတြ႕ရွိရသည့္ Carnitineေခၚ ဓာတုဓာတ္ တစ္မ်ိုးသည္ ႏွလံုးကို ထိခုိက္ေစႏုိင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ထုတ္ Nature Medicine ဂ်ာနယ္ တြင္ ေဖာ္ျပခဲ့ သည္။
အူအတြင္းရွိ သဘာဝ ဘက္တီးရီးယားမ်ားသည္ အဆိုပါ ဓာတ္ကို ဝါးၿမိဳေခ်ဖ်က္လုိက္ပါက ဓာတုေဗဒ ကြင္းဆက္ ေျပာင္းလဲမႈမ်ား ျဖစ္ေပၚလာကာ ကိုလက္စထေရာ ပမာဏကို ျမင့္မားစြာ တည္ရွိလာေစ တတ္ေၾကာင္း သိရသည္။ အဆိုပါ အေျခအေနသည္ ႏွလံုးကို ထိခုိက္ေစေလာက္သည့္ အေၾကာင္း တစ္ရပ္လည္း ျဖစ္သည္။
No comments:
Post a Comment